Forum Polskiego Kina

Teraz jest 19 listopada 2024, 12:19

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 2596 ]  Przejdź na stronę... Poprzednia  1 ... 213, 214, 215, 216, 217
Autor Wiadomość
PostNapisane: 25 października 2024, 18:49 

Posty na Forum KP: 6471
Moviemaker napisał(a):
Na przykład Canal+ ma "na pokładzie" dwie aplikacje - Canal+ Online i Canal+ Premiery. W tej drugiej płatne jest wszystko. Pomijając już fakt, że nie chodzi tu o "premiery" w dosłownym tego słowa znaczeniu a raczej o "premiery na platformie C+"... To przede wszystkim są tam (odpłatnie!) filmy, które na zwykłym Canal+ Online są dostępne bez dodatkowych opłat, w ramach abonamentu. To dopiero jest "wyższa szkoła jazdy"... Ktoś chce zobaczyć np. "Amatora" i zapłaci w C+ Premiery 10 zł a obok ten film jest bez dodatkowej opłaty.

O, tak. To prawdziwe kuriozum. Każą też płacić za dostęp do filmów, które były u nich na antenie w linearnej tv jakiś czas temu. Przez pewien okres są dostępne na życzenie bez opłat, a potem płatne. Dajmy na to trzeba zapłacić za film, który z Canal+ "spadł" do AleKino+ i w nim jest bezpłatnie do obejrzenia. :-D

PostNapisane: 3 listopada 2024, 22:03 

To ja im życzę powodzenia, bo wypożyczanie na 48h to opcja z której nigdy nie korzystałem i nie zamierzam. Jak wprowadzą abonament w sensownej cenie to inna sprawa. Dziwi mnie, że nie poszli najpierw w reklamy skoro mogli już komercjalizować te filmy.
RIP 35mm

PostNapisane: 11 listopada 2024, 20:14 

Znachor leci ciągle w tv (ten z 1982) i ani razu nie był wyemitowany w wersji po rekonstrukcji a jest świetna. Wolą puszczać to coś w jakości wyglądającej jak upscale 240p do hd.

PostNapisane: 12 listopada 2024, 19:20 
ADMINISTRATOR

To kolejna "fantastyczna praktyka", którą trudno racjonalnie wyjaśnić... Może oprócz tego, że często w takich kwestiach rządzi przypadek.

A wracając jeszcze do 35mm, aplikacja "wyleciała" już z mojego boxa. Praktycznie nic jej nie broni - słaby poziom techniczny, wizualny (kopia www) no i wreszcie większość filmów płatna. Co ciekawe - nie ma żadnej opcji abonamentu, tylko każdy tytuł trzeba kupić osobno. Na dodatek nie można tego zrobić z poziomu aplikacji, która... odsyła na komputer :icon_lol: Dobrze, że nie trzeba iść do kiosku po zdrapkę ;-) Żeby jeszcze te filmy były w jakości bluray, z bitrate 25 Mbit/s, można byłoby to wszystko jakoś uzasadnić / wytłumaczyć. W takiej sytuacji to raczej żart lub nieporozumienie, które mam nadzieję wyjaśni się za jakiś czas.

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 2596 ]  Przejdź na stronę... Poprzednia  1 ... 213, 214, 215, 216, 217

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]