Dodam do tego mojego posta(
viewtopic.php?p=17155#p17155), to że:
-
viewtopic.php?p=15320#p15320,
-
viewtopic.php?p=15347#p15347,
-
viewtopic.php?p=15348#p15348,
-
viewtopic.php?p=15419#p15419,
- nie wiem jak obecnie wygląda sprawa rozdzielenia praw do tytułów audiowizualnych po "starych" SF: Kadr, Zebra, Tor, ale i tytułów do których jednocześnie wtenczas jakieś prawa miała: FINA. Nie jest powiedziane, że wszystkie tytuły po tych Studiach Filmowych przejęła(przynajmniej "w pełni"): WFDiF. Być może prawa do części z nich ma: FINA. Więcej o tym było mowy tutaj:
-
viewtopic.php?p=15613#p15613,
-
viewtopic.php?p=15703#p15703,
-
viewtopic.php?p=15766#p15766.
Osobiście uważam(tak by było chyba najlepiej, jeśli również i FINA "ma mieć jakieś prawa do omawianych tytułów"), że "prawa do wszystkich tytułów audiowizualnych" po "starych" SF: Kadr, Zebra, Tor, powinny przejść do: WFDiF, przy czym FINA czerpałaby jakiś określony procent zysków(o ile by wystąpiły) z racji jakichś, części "praw" jakie miała/ma(na jakiejś podstawie) do tych tytułów - przy czym "dysponowaniem tymi prawami" zajmowałaby się WFDiF. Sytuacja rozdzielenia tytułów po tych "starych SF-ych" na "dwie Instytucje": WFDiF i FINA, tworzy moim zdaniem niepotrzebny "galimatias" odnośnie "dysponowania prawami"(może nie "taki" jak kiedy istniały tzw.: "BIG3", ale...).
================================================
Do niczego nikogo nie namawiam ani nic nie narzucam, nie rozkazuję nic nikomu. Być może w treści powyższej wiadomości(postu) pomyliłem się niecelowo(mogę się niecelowo mylić w treści tegoż postu). Przedstawiłem tu również swoje prywatne zdanie, opinie, rozważanie oraz wiedzę z którymi nikt nie musi się zgadzać i które mogą być w części bądź całościowo, niezamierzenie: błędne. Za wszelkie zło: przepraszam.