Z mojej wiedzy, na podstawie dostępnych mi informacji wydedukowałem(być może błędnie), że "prawa do emisji tytułów, materiałów* "starego" "SF Kadru""(pisząc skrótowo)(obecnie "stary" "SF Kadr" jako "część": WFDiF) "Polsat nabył"(w 2018 roku)(pisząc ogólnie) poprzez/na "dwie umowy":
- jedna na "emisję linearną w telewizji" i termin jej trwania upływałby gdzieś "mniej więcej" w połowie tego roku(2020) lub maksymalnie gdzieś do jego końca(2020 roku) albo początku 2021 roku[wydedukowałem to na podstawie wypowiedzi jakie w przestrzeni publicznej padły swego czasu "z ust" Pana Filipa Bajona**(byłego Dyrektora "starego" "SF Kadru", a obecnie pracującego chyba w WFDiF) oraz na podstawie wypowiedzi Pana Jacka Kurskiego***(byłego Prezesa Zarządu TVP S.A., a obecnie bodajże Jego Członka). W obu z tych wypowiedzi padał zakres czasowy odnośnie "danej, pewnej rzeczy" - stąd na tej podstawie i czasie kiedy "padły" poszczególne wypowiedzi "taki czas, a nie inny wydedukowałem" jak zapisałem go w tym "podpunkcie", choć przyznam, że moim zdaniem bardziej prawdopodobna wydaje się "tu" data wygaśnięcia "tej" umowy na "mniej więcej": bliżej połowy roku 2020 lub jesieni tegoż roku],
- druga na emisję poprzez Internet(VOD: Ipla), która miałaby "trwać" do: 31.12.2021 roku[wydedukowałem to na podstawie widocznej informacji przy przynajmniej niektórych filmach "starego" "SF Kadru" dostępnych obecnie na Ipli.].
"Uwagi i spostrzeżenia" użytkownika tego forum o nicku: Sentence(
viewtopic.php?p=17130#p17130), jakby być może potwierdzają ogólną słuszność moich przemyśleń(a przynajmniej ich części), które "noszę w sobie" nie od dzisiaj("na bardzo długo czasu przed" zanim padła wspomniana w tym akapicie przeze mnie wypowiedź użytkownika: Sentence).
* Być może tylko niektórych, wybranych.
**
https://audycje.tokfm.pl/podcast/71429, ... -spokojnie (od około: 15:04 do około: 16:45 czasu trwania audycji z tegoż linku).
Wiadomość "odnośnie CBA" ze stycznia 2019 roku(
http://sfkadr.com/pl/archive.html).
viewtopic.php?p=15951#p15951.
Być może użytkownik tego forum, o nicku: mofo, mógłby "powiedzieć coś więcej" w tej sprawie, coś potwierdzić lub zaprzeczyć itp.(
viewtopic.php?p=15951#p15951).
================================================
Do niczego nikogo nie namawiam ani nic nie narzucam, nie rozkazuję nic nikomu. Być może w treści powyższej wiadomości(postu) pomyliłem się niecelowo(mogę się niecelowo mylić w treści tegoż postu). Przedstawiłem tu również swoje prywatne zdanie, opinie, rozważanie oraz wiedzę z którymi nikt nie musi się zgadzać i które mogą być w części bądź całościowo, niezamierzenie: błędne. Za wszelkie zło: przepraszam.