Forum Polskiego Kina

Teraz jest 22 grudnia 2024, 19:36

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]

Autor Wiadomość
PostNapisane: 24 kwietnia 2022, 12:34 

Posty na Forum KP: 2675
Nowy serial sensacyjny na Netfliksie, kolejna adaptacja prozy Cobena.
Akcja rozgrywająca wśród zamożniejszej części mieszkańców Warszawy i ich rodzin, takiej Warszawy z piosenek Taco Hemingwaya ;-) dobre samochody, markowe ubrania, uprawianie sportów i nałogów, piękne ogromne mieszkania, takie tam sprawy...
Niezła obsada - Boczarska, Lichota, Grzegorz Damięcki, Grochowska, Poniedziałek. I cała kupa młodych aktorów, raczej nikt z nich nie gra na tyle dobrze, żebym się na razie starał zapamiętać jakieś nazwisko.

Na razie obejrzałem pierwszy odcinek, zacząłem drugi. Pierwszy miejscami nudnawy, za to dużym skokiem przez rekina na koniec.

Edit: obejrzalem całość i nie powala, oj, nie powala. Wydumany scenariusz, finałowy odcinek to stek głupot i nielogiczności...
A sam koniec serialu zostawia jakis taki moralny niesmak.

PostNapisane: 6 maja 2022, 12:12 

Posty na Forum KP: 1073
Jestem po obejrzeniu trzech odcinków i niewiele dobrego mam do powiedzenia. Punkt wyjścia nawet ciekawy, ale potem jest już tylko gorzej. Jakieś to wszystko niewiarygodne, dialogi drętwe, aktorstwo drewniane. Młodzi aktorzy wydają się za starzy na nastolatków, a ich rodzice za młodzi na takie wyrośnięte dzieci. Napięcie budowane jest sztucznie i często bez sensu, co wywołuje raczej śmiech, a nie przerażenie, np. bohaterka przyprowadza męża w miejsce, gdzie została pobita poprzedniej nocy i grobowym głosem oznajmia, że wczoraj to tutaj tętniło życie, a teraz jest puste. To chyba nic dziwnego, że nocny klub działa w nocy, a rano nie ma tam ludzi i wszystko jest zamknięte.
Aktorstwo Boczarskiej, Lichoty, Damięckiego, Grochowskiej, Grodeckajej, Topy - rozczarowujące. Na razie na plus wyróżniają się tylko Justyna Wasilewska i Julia Wyszyńska.

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]