Forum Polskiego Kina

Teraz jest 22 grudnia 2024, 19:59

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 19 ]  Przejdź na stronę... Poprzednia  1, 2
Autor Wiadomość
PostNapisane: 15 listopada 2021, 19:53 

Posty na Forum KP: 537
Prowadzę w nowym Ursynowskim Centrum Kultury Alternatywy cykl 9 spotkań (bo tyle jest odcinków serialu Barei) z aktorami z serialu, moim najbliższym gościem ma być Kazimierz Kaczor, rozmowy z gośćmi dotyczą nie tylko Barei, ale w ogóle ich karier, więc dziękuję za te wpisy, wykorzystam w rozmowie. ;-)

PostNapisane: 15 listopada 2021, 20:29 

Posty na Forum KP: 2675
Czasem żałuję, ze nie mieszkam w Warszawie i to jest jeden z tych momentów.

PostNapisane: 17 listopada 2021, 17:44 

Krakowian też zapraszamy. ;-)

PostNapisane: 26 listopada 2021, 15:01 

Posty na Forum KP: 1249
Jeśli to będzie w piątek, to może się wybiorę :-) .

PostNapisane: 26 listopada 2021, 17:55 

Niestety, w sobotę. 4 grudnia o 16.00. :-)

PostNapisane: 6 grudnia 2021, 15:56 

Posty na Forum KP: 1006
A ja wybrałem się 4.12 do UCK i na pewno nie żałuję. Był to na pewno owocnie spędzony czas, gość Rafała okazał się prawdziwym gawędziarzem, a serial Barei na tak dużym ekranie robi naprawde wrażenie. Niestety nie mogłem zostać do końca seansu...a za to, że Rafał nie poinformował wcześniej na forum o prowadzonym przez siebie cyklu - pierwsze spotkanie z Hanną Bieniuszewicz i Tatianą Sosną-Sarno - jestem na Niego wściekły nie mniej niż Maksymilan Paradys na Lamię Reno, gdy ta wydała jego i Alberta w ręcę Genetix :-D ...ale ponieważ raczej nie jestem specjalnie pamiętliwy, przejedzie mi pewnie do kolejnego wpisu na forum :-)

Pozwolę sobie jeszcze opisać pewną sytuację z tego wydarzenia, bo w sumie jest zabawna i chyba nawet sama może pretendować do miana anegdoty...
W oczekiwaniu na bohatera spotkania i prowadzącego (spotkanie przesunęło się o 15 min) ale także i w trakcie, towarzyszyli nam na wielkim ekranie, zatrzymani w kadrze (wybrani zapewne przez Rafała) Jan Kobuszewski, Jerzy Kryszak i Kazimierz Kaczor. Było to ujęcie z drugiego odcinka ''Alternatywy 4'' -scena z budowy osiedla. Obok mnie, a siedzieliśmy co dosyć istotne, w trzecim rzędzie, siedziały trzy starsze panie - ale nie staruszki, żeby była jasność- i dyskutowały sobie o aktorach. W pewnym momencie jedna z nich stwierdziła, że z tej trójki na ekraniie to między żyjącymi został już tylko jeden i że szkoda tego, który w sumie dosyć młodo umarł. Towarzyszki owej pani nic nie skomentowały, więc pozwoliłem sobie sie zapytać, o kogo konkretnie pani chodzi, to znaczy, którzy niby nie żyją, bo o ile się orientuję to z widocznych na ekranie aktorów nie żyje tylko jeden. Wtedy dowiedziałem sie, że nie żyje Kobuszewski i ten najbliżej nas, a że siedzieliśmy z prawej strony sali, okazało się, że chodzi o Kazmierza Kaczora, czyli bohatera imprezy, na której rozpoczęcie oczekiwaliśmy...!?! :icon_e_ugeek:
Ponformowałem panią/panie, że Kazmierz Kaczor żyje i za chwile powinen pojawić się wraz z prowadzącym na scenie :-D

Ostatnio edytowano 6 grudnia 2021, 21:01 przez Sebastian999, łącznie edytowano 3 razy

PostNapisane: 6 grudnia 2021, 16:44 

Nieee, to ujęcie wybrał organizator. :-D Do tego to ja się już nie mieszam, co tam jest na ekranie.

Bardzo przepraszam, że ani Kolegi nie zaprosiłem na pierwsze spotkanie, ani nie rozpoznałem Kolegi na drugim (:-D). Co do drugiego - mam tzw. prozopagnozję, popularnie zwaną "syndromem Brada Pitta" (bo Pitt to ma). Mam naprawdę problem z rozpoznawaniem twarzy. :-)
Za to już zapraszam na 15 stycznia, na spotkanie z Marcinem Rychcikiem i Maciejem Rayzacherem - spotkanie będzie na temat Romana Wilhelmiego.

Trochę przerażające okazały się te panie, które przyszły na spotkanie z - w swoim mniemaniu - zmarłym aktorem. Na co one liczyły - że Kazimierz Kaczor ukaże się nam w formie zombie, czy co? Mam nadzieję, że nie poczuły się rozczarowane, że Kaczor okazał się być żywy, energiczny, skłonny do dowcipkowania i ogólnie jak na starszego pana bardzo żywiołowy i na całe szczęście - gadatliwy! Nie ma nic gorszego na takim spotkaniu niż gość, z którego trzeba wyciągać mozolnie każde kolejne zdanie, co mówię jako prowadzący niejedno takie spotkanie....... Na całe szczęście Kazimierz Kaczor do takich osób nie należy. Spotkanie przesunęło się, bo zepsuł się dźwięk. Nie do końca mnie to martwi, bo Kaczor, także zakulisowo, jest gadatliwy i chętny do rozmowy, więc w oczekiwaniu sobie pogadałem z nim porządnie. :-)

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 19 ]  Przejdź na stronę... Poprzednia  1, 2

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]