Forum Polskiego Kina

Teraz jest 22 grudnia 2024, 06:52

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 21 ]  Przejdź na stronę... Poprzednia  1, 2
Autor Wiadomość
PostNapisane: 22 stycznia 2021, 02:01 

Z tego pokoju był właśnie widok na basen / trawnik. W filmie może takiego ujęcia nie było tj. na prawą stronę. Był bardziej na lewą (skrzydło hotelowe).
Tak, basen został zakopany dawno temu. Miałem okazję porozmawiać z barmanką, która jako wieloletni pracownik znała historię tego hotelu, włącznie z czasami, gdy kręcono w nim film. :)

PostNapisane: 25 stycznia 2021, 17:23 

Ze dwa, może trzy razy nocowałem w tym hotelu, niestety w owym czasie nie miałem zielonego pojęcia, ze najdzie mnie szalony pomysł aby przemierzać Polskę w poszukiwaniu filmowych lokacji :-)
Zrobiłem filmik o "Wielkim Szu" ale youtube mi z miejsca zablokował ze względu na prawa autorskie.
Muszę go jeszcze raz zmontować usuwając fragmenty oryginalnego filmu.
Widzę Majkel że dzielimy podobne pasje :-)

PostNapisane: 25 stycznia 2021, 17:27 

Rafal Dajbor napisał(a):
Mnie tam w 2017 roku zakwaterowała produkcja "Pierwszej miłości". Nie mieszkałem w tym samym pokoju, ale za to z widokiem na trawnik rosnący w miejscu basenu, w którym Bończak topił Nowickiego. Nawet się dowiedziałem, że jakoś w latach 90. ów basen został zasypany.

Zgadza się basenu już nie ma. W czasie powstawania filmu jedyny hotel z basenem. Nie miałem możliwości pokręcić się wewnątrz i pociągnąć za język kogoś z personelu. Z powodu epidemii zamknięty na głucho.

PostNapisane: 23 lutego 2021, 00:31 

Majkel napisał(a):
Nie ma sprawy. Może jeszcze ten dom się nie zawalił przez te 3 lata. :-D Szkoda tylko, że portal na którym umieszczałem w przeszłości zdjęcia z co ciekawszych wizyt, się zawinął i pozostały tylko nieaktualne linki :icon_e_confused:

Czy jest szansa na re-upload fotek?

PostNapisane: 3 marca 2021, 18:08 
ADMINISTRATOR

Rupert, zajrzyj na naszego bloga: http://blog.polskiekino.com.pl/karate-po-polsku-plenery-po-latach/

PostNapisane: 11 marca 2021, 13:36 

Bardzo dziękuję :)

PostNapisane: 12 marca 2021, 01:30 

Proszę bardzo Rupert, zdjęcia z grudnia. https://youtu.be/WDDzavqruck

PostNapisane: 13 marca 2021, 11:01 

super materiał. dzięki!

PostNapisane: 21 września 2023, 23:06 

Szukam zdjęć tego domu. Powstał nieśmiały plan odbudowy i dlatego szukam materiałów, żeby uszanować tradycję. Nowoczesna stodoła tam nie pasuje. Jeśli coś macie będę wdzięczny.

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 21 ]  Przejdź na stronę... Poprzednia  1, 2

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]