Forum Polskiego Kina

Teraz jest 22 grudnia 2024, 07:53

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 103 ]  Przejdź na stronę... Poprzednia  1 ... 5, 6, 7, 8, 9  Następna
Autor Wiadomość
PostNapisane: 24 sierpnia 2019, 21:16 

Posty na Forum KP: 127
Po prostu dziwi mnie, że już po zakończeniu wojny Janek/Staszek wciąż się kamufluje przed niedobitkami Niemców jako Hans Kloss. W serialu było to znacznie bardziej logiczne - serial skończył się w samą porę, natomiast te spektakle "żują gumę" w nieskończoność.

PostNapisane: 29 sierpnia 2019, 21:38 

Jak zdołałem się zorientować na koniec, dzisiejszy "szpitalny" odcinek to były reminiscencje z czasów wojny. Staszek/Janek leżał w szpitalu i wspominał z personelem "dawne dzieje". Odcinek rozpocząłem oglądać z kilkuminutowym opóźnieniem i już bałem się, że odcinkom brakuje chronologii. W ten sposób scenarzysta zapewne chciał zapewnić sobie dopływ nowej fabuły w obliczu końca wojny i końca tematów.

PostNapisane: 30 sierpnia 2019, 14:46 

Posty na Forum KP: 1249
II seria to generalnie próba zdyskontowania sukcesu 1 części. Pierwotnie serial kończył się przecież "ostatnimi dniami w berlińskim bunkrze".
W II serii najpierw przenosimy się do czasów powojennych ("Czarny wilk von Hubertus"), by następnie powrócić do czasów okupacji w aż trzech odcinkach.
Ostatni odcinek "Cicha przystań" dzieje się już chyba po wojnie, ale o tym się nie przekonamy, bo nie wiadomo, czy ten odcinek w ogóle jest w archiwach.

PostNapisane: 30 sierpnia 2019, 20:21 

Posty na Forum KP: 1403
Krępak Zwiedziony napisał(a):
II seria to generalnie próba zdyskontowania sukcesu 1 części. Pierwotnie serial kończył się przecież "ostatnimi dniami w berlińskim bunkrze".
W II serii najpierw przenosimy się do czasów powojennych ("Czarny wilk von Hubertus"), by następnie powrócić do czasów okupacji w aż trzech odcinkach.
Ostatni odcinek "Cicha przystań" dzieje się już chyba po wojnie, ale o tym się nie przekonamy, bo nie wiadomo, czy ten odcinek w ogóle jest w archiwach.

Z tego, co kiedyś rozmawiałem z p. Barbarą Horawianką odcinek ten dzieje się po wojnie w jakimś górskim uzdrowisku / hotelu.

PostNapisane: 5 września 2019, 22:57 

"Człowiek, który stracił pamięć" - no, nareszcie Staszek w polskim mundurze :)

PostNapisane: 5 września 2019, 23:35 

Dziś już ostatnia czwartkowa emisja "Stawki". Wszystko mam nagrane, kiedyś zobaczę jak będę miał ochotę. ;-) A za tydzień na TVP Kultura już normalna ramówka, w czwartkowym klubie filmowym "Zazie w metrze", też fajny film, mogę polecić, choć nie jestem pewien, czy przypadnie do gustu fanom "Stawki". ;-)

PostNapisane: 6 września 2019, 09:15 

Z II serii był to chyba najlepszy odcinek, dość wartko poprowadzona akcja, mylne tropy, choć od początku "namierzyłem" Tadeusza Borowskiego, jako podejrzanego :). Niezłe role Damięckiego, Pierackiego, młodziutka i przyciągająca wzrok Krakowska.
Zatem nierozpoznany pozostaje tylko odcinek "Cicha przystań".
Czy Pan Anatol miałby możliwość przegrać odcinki "Czarny wilk..." i "Człowiek, który..."? Tych dwóch brakuje mi w kolekcji.

PostNapisane: 6 września 2019, 12:21 

Pewnie. :-) Jeśli nie jest to pilne, to w ciągu najbliższych kilku dni to zrobię, tylko wyślij proszę swój adres mailowy na PW.

PostNapisane: 9 września 2019, 23:51 
ADMINISTRATOR

Ten ostatni wyemitowany odcinek, to już "nadprogramowy". We wcześniejszych rozpiskach go nie było. Czyżby odnalazł się jeden z tych zagubionych?

PostNapisane: 20 września 2019, 23:00 

Tak - to bardzo miła niespodzianka. Może ostatni odcinek z zaginionych się odnajdzie: cicha przystań.

PostNapisane: 4 października 2019, 14:10 

Sternik napisał(a):
Tak - to bardzo miła niespodzianka. Może ostatni odcinek z zaginionych się odnajdzie: cicha przystań.

Czyżby jednak się odnalazł? :-)
https://www.teleman.pl/tv/Teatr-Sensacj ... an-1925964

PostNapisane: 4 października 2019, 18:55 

No nie wierzę! To jest po prostu sensacja!!! Będziemy mieli komplet! Koniecznie nagrywać!

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 103 ]  Przejdź na stronę... Poprzednia  1 ... 5, 6, 7, 8, 9  Następna

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]