pawelbn89 napisał(a):
Czemu z tej rekonstrukcji robi się taką tajemnicę państwową? :/ Ok, niech nie mówią co i kiedy ale mogliby dać pełen wykaz filmów do rekonstrukcji :/
Też mnie to od czasu kiedy tym się interesuje to "boli" i też pojąć nie mogę do końca czemu tak jest(bo przypuszczenia jakieś mam - np. są nimi może jakieś "blokady" w postaci: aspektów prawnych, logistycznych, a może i braku chęci i aspiracji do informowania "marginalnej"(niewielkiej), tj. zainteresowanej tematem części społeczeństwa itp.)...
Tym bardziej, że znając już różne aspekty życia - nigdy nie przypuszczałbym, że może występować coś w rodzaju takiej "tajemnicy" w temacie takim jakim jest rekonstrukcja cyfrowa...Nie chodzi mi nawet tylko o "listę", wykaz filmów przeznaczonych do rekonstrukcji, ale i o aspekty techniczne, technologiczne, prawne(stan prawny) itp., gdzie takie informacje powinny być chyba ogólnodostępne(dla tytułów "w posiadaniu" państwowych instytucji kultury), chociażby poprzez internet, bez pytania o nie. Nie wiem czy planowany "portal" nie będzie czasem spełniał tych "wymagań"(
viewtopic.php?p=14775#p14775).