Forum Polskiego Kina

Teraz jest 22 grudnia 2024, 23:05

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 297 ]  Przejdź na stronę... Poprzednia  1 ... 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22 ... 25  Następna
Autor Wiadomość
PostNapisane: 22 października 2017, 09:41 

Posty na Forum KP: 537
Rafal Dajbor napisał(a):
Czas płynie nieubłaganie i obsada się sypie...

Franciszek Bronowicz (Marek Bargiełowski)
Jagodziński (Gustaw Kron)
Dudziak (Jan Prochyra)
Konstanty Szczerbic (Jacek Polaczek)
Tino Feretti (Andrzej Grąziewicz)...

...a teraz z tego samego odcinka co Feretti, czyli "Dlaczego pan zabił moją mamę" - trójmiejski milicjant, czyli Andrzej Blumenfeld.

Właśnie dołączył ksiądz proboszcz z Warki - Lech Ordon. :cry:

PostNapisane: 6 listopada 2017, 13:58 

Posty na Forum KP: 1249
Rafal Dajbor napisał(a):
Rafal Dajbor napisał(a):
Czas płynie nieubłaganie i obsada się sypie...

Franciszek Bronowicz (Marek Bargiełowski)
Jagodziński (Gustaw Kron)
Dudziak (Jan Prochyra)
Konstanty Szczerbic (Jacek Polaczek)
Tino Feretti (Andrzej Grąziewicz)...

...a teraz z tego samego odcinka co Feretti, czyli "Dlaczego pan zabił moją mamę" - trójmiejski milicjant, czyli Andrzej Blumenfeld.

Właśnie dołączył ksiądz proboszcz z Warki - Lech Ordon. :cry:

I teraz "Literat", którego powinni drukować. :( Jak nikt inny pasował do roli kogoś takiego, z pogranicza dwóch światów: bazaru Różyckiego i hotelu Victoria.

PostNapisane: 9 listopada 2017, 15:48 

Wziąłem dziś do przekartkowania tę książkę: http://prospero.e-teatr.pl/glowna/12503 ... czaje.html i robię się już zniesmaczony... Ileż do cholery razy można prostować, że tytuł serialu to milicyjny kod wywoławczy, a nie nawiązanie do Jamesa Bonda.......

PostNapisane: 26 listopada 2017, 01:22 

Posty na Forum KP: 4329
W odcinku Wagon pocztowy widoczny jest chwilę wagon Izba Pamięci Wagonowni Szczęśliwice

tu nieco o nim

http://www.stacjamuzeum.pl/pl.wagon_pas ... ci_29.html

http://cyfrowa.stacjamuzeum.pl/zasoby/o ... zawie-1984

http://ttclub.pl/j/index.php?option=com ... iew&id=244

PostNapisane: 22 kwietnia 2018, 22:59 

Witam wszystkich

od dawna miałem tutaj zajrzeć, ponieważ interesuje mnie Warszawa lat 70 i 80 i plenery filmowe z tamtych lat .

Dzisiaj akurat jechałem ulicą Skaryszewską , w odcinku "Złocisty" Borewicz spotyka się ze swoim informatorem i piją piwo w barze na rogu Skaryszewskiej i Targowej , w oddali widać Stadion X-lecia .

Mam pytanie czy ma ktoś może dostęp do tej sceny żeby zrobić zrzut, ponieważ wydaje mi się że bar w którym siedzieli został już rozebrany ( jestem prawie pewien że rok temu jeszcze stał ) a teraz trochę obok jest kebab ale wydaje mi się że nie jest to w tym samym miejscu ale może się mylę i jest to to samo .

Wydaje mi się że w "Złocistym ten bar był przy samym chodniku ulicy Skaryszewskiej ( mam wrażenie że w tym miejscu są pozostałości po tym miejscu ) a obecny Kebab jest trochę bliżej Targowej .

Pozdrawiam

Piotr

A czy lasek w "Morderca działa nocą" to nie był przypadkiem Park Olszyna na Bielanach ?

PostNapisane: 30 maja 2018, 21:34 

Czy ktoś wie, jak się nazywa aktor grający Mieczysława Romskiego w odc. "Strzał na dancingu"? Rola epizodyczna, prawie niezauważalna, widać twarz przez chwilę. Na filmpolski.pl nie ma w obsadzie tej postaci. Na filmwebie ktoś w komentarzach wskazał Józefa Duriasza, jako odtwarzającego tę rolę. Moim zdaniem jest to aktor podobny do Duriasza, ale jednak to nie on, jest młodszy.

PostNapisane: 30 maja 2018, 23:09 

To oczywiście nie jest Duriasz. Nie jestem pewien, czy to nie ktoś z ekipy po prostu, ale spróbuję się dowiedzieć. :)

PostNapisane: 2 czerwca 2018, 00:50 

Posty na Forum KP: 1006
sp5 napisał(a):
Dzisiaj akurat jechałem ulicą Skaryszewską , w odcinku "Złocisty" Borewicz spotyka się ze swoim informatorem i piją piwo w barze na rogu Skaryszewskiej i Targowej , w oddali widać Stadion X-lecia .

Wg mnie widać przede wszystkim budynek Teatru Powszechnego.

sp5 napisał(a):
Mam pytanie czy ma ktoś może dostęp do tej sceny żeby zrobić zrzut, ponieważ wydaje mi się że bar w którym siedzieli został już rozebrany ( jestem prawie pewien że rok temu jeszcze stał ) a teraz trochę obok jest kebab ale wydaje mi się że nie jest to w tym samym miejscu ale może się mylę i jest to to samo .

Mój znajomy, który jeszcze do niedawna mieszkał bardzo blisko, bo na ulicy Lubelskiej, twierdzi, że to właśnie tam gdzie obecnie kebab, w tych samych ścianach, mieścił się kiedyś bar piwny.

Pozdrawiam

PostNapisane: 2 czerwca 2018, 19:48 

Pod koniec lat 80., czyli mniej więcej wtedy, kiedy kręcono "Złocistego", dość często bywałem na ówczesnym dworcu PKS Warszawa Stadion, i też kojarzę, że bar piwny był w miejscu, o którym mowa. Nie dam jednak głowy, że było to dokładnie w tym samym budynku, co dziś kebab

PostNapisane: 4 czerwca 2018, 16:17 

Pytanie Krępaka tak mnie zacukało, że aż zadzwoniłem najpierw do Kazimierza Tarnasa, a potem do Bronisława Cieślaka z tym pytaniem. Żaden nie pamięta, natomiast obaj obstawiają, że był to zapewne pasujący wyglądem statysta. Jak odkopię numer telefonu, to może jeszcze uda mi się zapytać Krzysztofa Prymka.

PostNapisane: 5 sierpnia 2018, 21:24 

Małe odkrycie - tak chyba mogę napisać. W odcinku "Wagon pocztowy" głos milicjanta informującego przez telefon Borewicza o próbie włamania do wagonu pocztowego należy moim zdaniem do Krzysztofa Kumora. Oglądam właśnie "Noc w Klostertal" i zastanawiałem się skąd jeszcze znam ten głos. Powiązałem to z 07 i chyba trafiłem. Aktor wystąpił tam jak wiadomo w roli Masłowicza w innym odcinku, ale w "Wagonie" użycza swojego głosu.

PostNapisane: 14 sierpnia 2018, 15:17 

Krępak Zwiedziony napisał(a):
Czy ktoś wie, jak się nazywa aktor grający Mieczysława Romskiego w odc. "Strzał na dancingu"? Rola epizodyczna, prawie niezauważalna, widać twarz przez chwilę. Na filmpolski.pl nie ma w obsadzie tej postaci. Na filmwebie ktoś w komentarzach wskazał Józefa Duriasza, jako odtwarzającego tę rolę. Moim zdaniem jest to aktor podobny do Duriasza, ale jednak to nie on, jest młodszy.

Nie był to Zdzisław Topolski? Jest wymieniony w obsadzie odcinka, wyglądem podobny

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 297 ]  Przejdź na stronę... Poprzednia  1 ... 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22 ... 25  Następna

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]