Forum Polskiego Kina

Teraz jest 23 grudnia 2024, 01:13

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 70 ]  Przejdź na stronę... Poprzednia  1, 2, 3, 4, 5, 6  Następna
Autor Wiadomość
PostNapisane: 10 stycznia 2018, 22:29 

Posty na Forum KP: 2675
Pai-Chi-Wo napisał(a):
Potem rodziny przeszły na polskie, choć nie do
końca (bo na licencjach) polskie serialowe tasiemce. Ten serial jest już tylko polski. I wcale długo nie muszę się zastanawiać komu to tak w oczy kole? Ale to akurat jest dla mnie najlepszą rekomendacją.

My tą koroną otwieramy oczy niedowiarkom, to jest korona na miarę naszych możliwości!

Mozna by tylko zapytać, na jakiej licencji było "W labiryncie" i dlaczego miało o jakieś 8-9 długości lepszy poziom gry aktorskiej mimo iż było telenowelą.

Ale w dzisiejszych czasach zadawanie pytań jest niebezpieczne. Kwalifikuje do wrogow ustroju i prawdziwej Polski nie gorzej niż okulary do wrogów Pol-Pota.

PostNapisane: 11 stycznia 2018, 18:12 

Holt_ napisał(a):

Ale w dzisiejszych czasach zadawanie pytań jest niebezpieczne. Kwalifikuje do wrogow ustroju i prawdziwej Polski nie gorzej niż okulary do wrogów Pol-Pota.

No bo przecież żyjemy w kraju dyktatury narodowo-socjalistycznej albo przynajmniej jakiejś monarchii absolutnej. Żal.

PostNapisane: 11 stycznia 2018, 18:37 

Posty na Forum KP: 629
Młody Kazimierz przychodzi do królowej Łokietkowej i mówi:
-mamo możemy porozmawiać?
Tak się chyba nie mówiło?

powinno być raczej coś w stylu:
Mości Kazimierzu spiesz no ściagać hajdawery i na obiad ano chyżo bo sarna stygnie :shock:

PostNapisane: 11 stycznia 2018, 21:44 

A ja mam pytanie do założyciela tematu : w jakim celu jest po raz drugi utworzony wątek o tym samym tytule ,skoro Holt "Koronę królów" otworzył już w listopadzie ?

viewtopic.php?f=14&t=466

PostNapisane: 11 stycznia 2018, 22:05 

Posty na Forum KP: 1006
Odpowiedz jest bardzo prosta...nie widziałem(przeoczyłem) tematu założonego przez Holta, więc cel był taki żeby serial miał swój wątek... :)

PostNapisane: 11 stycznia 2018, 22:18 
ADMINISTRATOR

Scaliłem oba wątki, nic się nie zmarnuje:-)

PostNapisane: 12 stycznia 2018, 18:44 

Kusto77 napisał(a):
Holt_ napisał(a):

No bo przecież żyjemy w kraju dyktatury narodowo-socjalistycznej albo przynajmniej jakiejś monarchii absolutnej. Żal.

Nie, kolego. Ale poczytaj sobie np i pooglądaj histerię jaka w niektórych kręgach zapanowała po odwołaniu Macierewicza. I zwtóć uwagę na ten zetempowski język histeryzujących. I co ciekawe, to są w dużej mierze ci sami ludzie, którzy krytykę KK kojarzą z "lewactwem".

Komunistyczna mentalność nie jest własnoscią prywatną komunizmu jako takiego.

PostNapisane: 12 stycznia 2018, 22:33 

Nie kontynuuje polemiki, jako że ani czas, ani tym bardziej miejsce na to. Jestem jedynie mocno zażenowany wściekłą krytyką serialu. Nie jest on na pewno gorszy, a bardzo często lepszy niż wiele podobnych produkcji. W zasadzie nie oglądam takich tasiemców,ale w "Koronie królów" zainteresował mnie wątek historyczny. Nawet zainspirował do przypomnienia historii polskiej z tego okresu :) . Gra aktorska również moim skromnym zdaniem nie odbiega poziomem od innych seriali. Może nie ma tutaj, niczego nie ujmując Halinie Łabonarskiej czy Sławomirowi Orzechowskiemu, takich tuzów jak Jerzy Radziwiłowicz,Janusz Gajos czy Aleksandra Śląska, ale jest cała plejada mniej lub bardziej zdolnych młodych aktorów. Niektórych z dużym potencjałem jak np. Mateusz Król. W związku z tym, że mam nieodparte wrażenie, graniczące z pewnością, że krytyka serialu na niespotykaną do tej pory skalę i emocje, które wywołuje jak żaden dotychczas inny nie są jedynie spowodowane walorami artystycznymi będę jego wiernym widzem. Czego i Państwu życzę :).

PostNapisane: 12 stycznia 2018, 22:54 

Posty na Forum KP: 537
No, Aleksandra Śląska to nie miała większych szans na rolę. :) Chyba że by wykopiować fragmenty z "Królowej Bony" i wstawić do "Korony królów", bo i tak się niekiedy robi.

Myślę, że ta niefortunna "polska Gra o Tron" zapoczątkowała lawinę oczekiwań, a potem rozczarowań. To, co widziałem, wygląda słabo, a apologeci serialu jeszcze go pogrążają nieprzemyślanymi wypowiedziami o akcji co to się rozkręca po którymśdziesiątym odcinku.

PostNapisane: 12 stycznia 2018, 23:01 

Kusto77 napisał(a):
W związku z tym, że mam nieodparte wrażenie, graniczące z pewnością, że krytyka serialu na niespotykaną do tej pory skalę i emocje, które wywołuje jak żaden dotychczas inny nie są jedynie spowodowane walorami artystycznymi będę jego wiernym widzem. Czego i Państwu życzę :).

Zdajemy sobie sprawę, ze nowy film towarzysza Poręby nie jest najlepszy, ale spojrzcie, towarzyszu, kim są jego najzaciętsi krytycy i kto za nimi stoi.

No coz, mam pecha, ze wiek pozwala mi na pamiętanie tego typu argumentacji...

PostNapisane: 12 stycznia 2018, 23:06 

Posty na Forum KP: 537
To nie pech Kolego, to szczęście! Osiągnąłeś piękny męski wiek dojrzały i do tego dopisuje Ci pamięć. :)

Ja zaś mam wystarczającą wiedzę wynikającą z różnych lektur, włącznie z wyimkami z protokołów kolaudacyjnych, by także takie klimaty znać.

PostNapisane: 12 stycznia 2018, 23:20 

Holt_ napisał(a):
Zdajemy sobie sprawę, ze nowy film towarzysza Poręby nie jest najlepszy, ale spojrzcie, towarzyszu, kim są jego najzaciętsi krytycy i kto za nimi stoi.

Uderz w stół... :)

Rafal Dajbor napisał(a):
No, Aleksandra Śląska to nie miała większych szans na rolę. :) Chyba że by wykopiować fragmenty z "Królowej Bony" i wstawić do "Korony królów", bo i tak się niekiedy robi.

Pewnie nie miała, ale przeszła mi przez myśl właśnie ze względu na "Królową Bonę". I niech Kolega Holt wybaczy mi to haniebne porównanie :)

Edit:
Posty scalone. Kusto, zwróć uwagę, że posty można a w razie konieczności (przez dwie godziny od publikacji) nawet trzeba edytować.

Moviemaker

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 70 ]  Przejdź na stronę... Poprzednia  1, 2, 3, 4, 5, 6  Następna

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]