Forum Polskiego Kina

Teraz jest 22 grudnia 2024, 14:20

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 26 ]  Przejdź na stronę... Poprzednia  1, 2, 3
Autor Wiadomość
 Tytuł: Re: "Droga"
PostNapisane: 14 kwietnia 2022, 20:10 

Posty na Forum KP: 6471
Moviemaker napisał(a):

Karelu, rozumiem że ten ostatni seans to nie pierwsze Twoje spotkanie z "Drogą"? ;-)

A jednak... :-)
Nie oglądam za dużo seriali. Na ten z naturalnych przyczyn się nie załapałem,gdy pojawił się w telewizji, a jako że nie był to też serial, który jakoś szczególnie chętnie oglądano w mojej rodzinie, to i powtórki omijałem. Dopiero teraz, mając dostęp do odcinków kiedy chcę i w dobrej jakości, nadrabiam niektóre tego typu produkcje.

Tytuł: Re: "Droga"
PostNapisane: 14 kwietnia 2022, 20:44 

Posty na Forum KP: 537
Ja też mam zaległości. Np. nie widziałem "Blisko, coraz bliżej". Z seriali. I wielu filmów także nie.
Ale "Drogę" zaliczyłem wcześnie, jakoś musiała lecieć, gdy mogłem akurat oglądać.
Najbardziej lubię ostatni odcinek, obrazy walczącego z powodzią Gołasa do dziś robią na mnie wrażenie. I chyba nie tylko na mnie - o ile cały serial dostał nagrodę Ministerstwa Edukacji za walory wychowawcze, to ostatni odcinek doczekał się osobnych nagród - wyróżnienia na raczkującym wówczas gdyńskim, a wtedy jeszcze gdańskim Festiwalu Polskich Filmów Fabularnych oraz nagrody Ministerstwa Obrony Narodowej, co do dziś wydaje mi się swoistym kuriozum, bo sprawy klęsk żywiołowych to raczej domena resortu spraw wewnętrznych, a nie obrony, ale dobra. ;-)

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 26 ]  Przejdź na stronę... Poprzednia  1, 2, 3

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]