Forum Polskiego Kina

Teraz jest 23 grudnia 2024, 09:28

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 297 ]  Przejdź na stronę... Poprzednia  1 ... 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16 ... 25  Następna
Autor Wiadomość
PostNapisane: 20 czerwca 2017, 14:18 

OK. Ogarnąłem temat miejsca gdzie i jak można wrzucić zdjęcia. Zatem poniżej zdjęcia z pleneru z "Hien" (obecnie ośrodek wypoczynkowy Skowronek). Zdjęcia robione z komórki i trochę na szybkiego, więc wyglądają jak wyglądają.
Obrazek Obrazek Obrazek ObrazekObrazekObrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

Czy widoczny z bliska domek nr 10 to domek nr 10 z filmu to ciężko powiedzieć. Nr 8 w rzeczywistości wyglądał inaczej niż nr 8 na filmie. Razem obiektów na mapce ośrodka jest ponad 40.

Co do innych zdjęć, mogę później wrzucić willę Czarnego z odc. 1 czy stację Agip z tego i innych odcinków, która pojawiła się też w kilku innych filmach jak chociażby "Skradziona kolekcja". Plenery orłowskie z odc. 8 (w tym domek i szkoła małej Kostrzewskiej) pewnie każdy widział. Na marginesie, nauczycielkę Kostrzewskiej grała prawdziwa nauczycielka, która uczyła mojego kumpla właśnie w podstawówce przy ulicy Orłowskiej :)

PostNapisane: 20 czerwca 2017, 19:43 

Posty na Forum KP: 537
Hmm, o tym, że to jest to miejsce wspominał mi syn operatora, który raczej się w takich kwestiach nie myli... Ale dobra, zarówno Tatiana Sosna-Sarno jak i Jerzy Molga to moi znajomi. Zapytam ich o to zupełnie niezależnie od siebie. Zobaczymy co powiedzą.

PostNapisane: 21 czerwca 2017, 13:31 

No to czekamy na potwierdzenie/zaprzeczenie :)

PostNapisane: 22 czerwca 2017, 22:52 

Kolejna porcja zdjęć plenerowych z moich wizyt z dobrych ostatnich lat:

Osiedle na Czerniakowie z "Morderca działa nocą"
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

Stacja Agip m.in. z "Major opóźnia akcję" i z "Biletu do Frankfurtu" + z filmu "Skradziona kolekcja" i jeszcze jakiegoś :)
ObrazekObrazek Obrazek

Willa "Czarnego" w Sopocie z "Major opóźnia akcję"
Obrazek Obrazek

Zajazd ze "Złocistego"
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

PostNapisane: 24 czerwca 2017, 11:47 

Majkel napisał(a):
Rafale. Objechałem kilka dni temu rowerem Jezioro Studzieniczne dokładnie i nie znalazłem nic, co by przypominało bazę Jugoli z "Zamknąć za sobą drzwi". Były podobne pomościki na polu kempingowym, ale znowu układ drzew przy nim się nie zgadzał. Musiałbyś dokładnie podać współrzędne, gdzie ta leśniczówka jest, bo ja nic takiego z filmu nie znalazłem. Niektóre okolice się zagęściły, były podobne domy stare jak z filmu, ale żaden nie miał takiego układu okien.

Obrazek
Leśniczówka znajdowała się w tym miejscu, kolega z forum podesłał 2 zdjęcia z tej miejscówki.
Obrazek
Obrazek

PostNapisane: 24 czerwca 2017, 12:00 

Posty na Forum KP: 537
Czyli po prostu to miejsce przestało istnieć jako leśniczówka.

PostNapisane: 24 czerwca 2017, 12:07 

OK. To nic dziwnego, że się nie natknąłem na nieistniejący obiekt :)

PostNapisane: 25 czerwca 2017, 12:45 

Jak ktoś może niech zarzuci więcej fotek z tego miejsca.

PostNapisane: 25 czerwca 2017, 23:37 

Tu chyba potrzebnych jest faktycznie więcej zdjęć z różnych stron, a przede wszystkim z polany w kierunku wody. Wydaje mi się, że w filmie było więcej przestrzeni, mniej drzew bliżej wody i teren bardziej płaski, do tego kamera patrzyła zwykle w drugą stronę (jeśli chodzi o jezioro w kadrze). Sądzę, że linia brzegowa i układ drzew na tej linii dadzą odpowiedź, czy to faktycznie to miejsce. Na razie mnie to nie przekonuje. To już bardziej pasowało pole kempingowe, które mijałem, ale tam właśnie układ drzew przy pomoście inaczej wyglądał niż na filmie.

PostNapisane: 26 czerwca 2017, 14:32 

To jest na 100% to miejsce, kiedyś nazywano ją "samotnią", leśniczówka była nazywana "domkiem filmowców", zastała rozebrana dawno temu.
Majkel, może wybierz się w to miejsce jeszcze raz.

PostNapisane: 27 czerwca 2017, 00:32 

Jeśli tak mówisz, to muszę uwierzyć :) Może kiedyś mi się uda odwiedzić ponownie te rejony, to pofatyguję się osobiście w to dokładnie miejsce.

PostNapisane: 6 lipca 2017, 20:39 

Miejscowość Makówiec z odcinka "Brudna sprawa" to faktycznie Makówiec Dolny koło Mińska Mazowieckiego.

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

A tu w odcinku "Dzwiny wypadek" musiał wyrżnąć autem ścigany przez milicję ktoś. To było gdzieś niedaleko Wiejskiej, o ile pamiętam dobrze.
Obrazek

Park przy szpitalu na Lindleya. Tutaj córka Fronczewskiego (wówczas dziecko) na ławce powiedziała Borewiczowi w odcinku "Złoty kielich z rubinami", że lubi oglądać Kojaka. :)
Obrazek

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 297 ]  Przejdź na stronę... Poprzednia  1 ... 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16 ... 25  Następna

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]