Forum Polskiego Kina

Teraz jest 22 grudnia 2024, 22:23

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 451 ]  Przejdź na stronę... Poprzednia  1 ... 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15 ... 38  Następna
Autor Wiadomość
PostNapisane: 14 grudnia 2016, 00:34 

Posty na Forum KP: 156
fifek napisał(a):
Ja od 3 miesięcy korzystam jako pełnoprawny użytkownik z serwisu Netflix i jestem nim zachwycony (...) muszę przyznać, że jakość jest naprawdę powalająca, choćby w porównaniu z serwisami TVN czy TVP.

Piszesz jak zwykły spamer zachwalający Netflixa, bo trudno nazwać bitrate 5,8 Mb/s dla FHD jako zapewniający powalającą jakość :roll: Np. na VOD.TVP można znaleźć filmy z bitratem na poziomie 10 Mb/s....

PostNapisane: 14 grudnia 2016, 15:13 

Posty na Forum KP: 240
Wiesz, piszę o tym, co widzę. Nie patrzę na liczby, tylko na komfort dla oczu. Dopiero na Netfliksie serio zauważyłem zadowalającą jakosc, której nie doświadczyłem w streamingu w serwisach VOD TVP czy TVN. Możliwe, że TVP ma wyższy streaming, ale gorszy materiał wyjściowy. Nie wiem. A może dlatego, że tu jestem abonentem, a tam darmowym użytkownikiem, coś zaburza w jakości. Nie wiem.

Typowy spamer chyba zarzuca forum powtarzającymi się postami, co nie? Mój dopiero pierwszy post na tej odsłonie forum, no helloł!

PostNapisane: 14 grudnia 2016, 15:24 

Posty na Forum KP: 6471
fifek napisał(a):
Typowy spamer chyba zarzuca forum powtarzającymi się postami, co nie? Mój dopiero pierwszy post na tej odsłonie forum, no helloł!

No właśnie! Witamy (ponownie). :)

PostNapisane: 15 grudnia 2016, 13:04 

Posty na Forum KP: 240
karel napisał(a):
fifek napisał(a):

No właśnie! Witamy (ponownie). :)

Dziękuję, karel! Witam również! :D
Ale ja tu cały czas, tylko w końcu się zalogowałem :P

PostNapisane: 15 grudnia 2016, 22:41 

U naszych zachodnich sąsiadów 17.02.2017 pojawi się kolejna polska pozycja na bluray "Hardkor disko"

Obrazek

PostNapisane: 26 grudnia 2016, 22:43 

Posty na Forum KP: 2318
Kino Świat na swojej stronie zapowiada premierę "Ostatniej rodziny" na Blu-ray. :)

PostNapisane: 16 stycznia 2017, 16:15 

Na Mondo Vision ruszyła przedsprzedaż "La Note bleue" Żuławskiego.
Arrow Academy uruchomiła przedsprzedaż "Dzieje grzechu" Borowczyka.

PostNapisane: 27 stycznia 2017, 16:53 

Dzieje grzechu
Cytuj:
· 2K restoration from the original film negative;
· High Definition Blu-ray (1080p) and Standard Definition DVD presentations;
· New subtitle translation;
· Audio commentary by Samm Deighan and Kat Ellinger;
· Introduction by poster designer Andrzej Klimowski;
· The First Sinner, a new interview with Story of Sin lead actor Grażyna Długołęcka;
· The Music Box, film critic and documentarian David Thompson on the use of classical music in Borowczyk’s films;
· Stories of Sin, a video essay by Daniel Bird (Friends of Walerian Borowczyk) concerning the director’s obsessions;
· New 2K restorations from the original negatives of Borowczyk’s ground-breaking Polish shorts: Once Upon a Time (co-directed by Jan Lenica), Dom (co-directed by Lenica) and The School, with optional audio commentaries by art historian Szymon Bojko (Once Upon a Time), composer Włodzimierz Kotoński (Dom) and Daniel Bird (The School);
· Miscellaneous, a video essay on Borowczyk and Lenica’s contributions to newsreels and documentaries on art history;
· Street Art, a short newsreel documentary about poster art co-written by Borowczyk;
· Tools of the Trade, an interview with Juliusz Zamecznik, son of photographer and graphic artist Wojciech Zamecznik;
· Poster Girl, an interview with poster artist, illustrator and print maker Teresa Byszewska, who appears (briefly) in Dom;
· Trailer;
· Reversible sleeve featuring original and newly commissioned artwork by Andrzej Klimowski

PostNapisane: 6 lutego 2017, 22:39 

Może nie wszyscy jeszcze wiedzę więc informuję iż 29 marca odbędzie się premiera
filmu "Wołyń" Wojtka Smarzowskiego w dwóch odsłonach :

Obrazek

Obrazek

A wcześniej 9 lutego film "Ostatnia rodzina"

Obrazek

PostNapisane: 20 lutego 2017, 00:36 

Przed chwilą wydałem prawie wszystkie moje oszczędności na Blu-raye od Martin Scorsese Presents. 8-) Muszę sobie znaleźć jakąś pracę żeby to odrobić...

PostNapisane: 20 lutego 2017, 02:10 

Posty na Forum KP: 768
Moje gratulacje. Rozumiem, że za jakiś czas możemy się spodziewać twoich pierwszych recenzji tego wydania . Świetna inwestycja na długie lata.

Pozdrawiam

PostNapisane: 20 lutego 2017, 22:33 

Dzięki za te gratulacje, bo szczerze mówiąc trochę wahałem się, czy wydawać tyle pieniędzy naraz. Ale prędzej czy później i tak bym to kupił, a zauważyłem, że znów wysyłają do USA i UK, a jako że Anglosasi są łasi na te zestawy, to postanowiłem, że nie dopuszczę, żeby mi to przypadkiem sprzątnęli sprzed nosa. :)

Mogę napisać coś po obejrzeniu tych filmów, ale mam nadzieję, że nie będę miał się do czego przyczepić. :)

Poza tym w końcu to jedyne wydania na Blu-ray "Niewinnych czarodziejów", "Salta", "Trzeba zabić tę miłość", a jako że należą one do moich ulubionych filmów, to przecież musiałem je mieć. :)

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 451 ]  Przejdź na stronę... Poprzednia  1 ... 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15 ... 38  Następna

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]