Forum Polskiego Kina

Teraz jest 22 grudnia 2024, 23:44

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 297 ]  Przejdź na stronę... Poprzednia  1 ... 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10 ... 25  Następna
Autor Wiadomość
PostNapisane: 12 września 2016, 14:33 

Posty na Forum KP: 537
To nie jest Mirosław Baka. Raczej statysta z bazaru, bo tacy ludzie w "Złocistym" wzięli udział.

PostNapisane: 12 września 2016, 15:56 

Posty na Forum KP: 1249
Bardziej podobny do młodego Pawła Kruka, ale to już inne czasy. Z pewnością statysta.

PostNapisane: 12 września 2016, 16:00 

Posty na Forum KP: 254
I do Grzegorza Ciechowskiego też podobny ;)

PostNapisane: 12 września 2016, 17:16 

Posty na Forum KP: 629
Podobieństwa są ale z tego samego roku jest Krótki film o zabijaniu i tam Baka wygląda nieco młodziej, ma mniejsze uszy i chyba inny nos. Ale to podobny punk. :lol:

PostNapisane: 13 września 2016, 21:00 

Posty na Forum KP: 4329
Bodaj najpiękniejszą kobietą w serialu jest "Klementyna Nawrocka". Oglądając któryś raz zastanowiłem się, dlaczego tak mało jej było w polskim filmie. Postanowiłem więc kiedyś sprawdzić czy to aby przypadkiem słowa "cenię sobie wolność" nie były kluczowe. I faktycznie :) Jeszcze w tym samym roku pani Dyląg opuściła nasz PRL. Będzie trzeba odkopać te kilka filmów gdzie zdążyła zagrać

PostNapisane: 4 października 2016, 15:20 

Posty na Forum KP: 629
zagadka serialowa:

"... to w interesie ładnych dziewczyn /.../ poczują się bezpiecznie..."

Co to takiego a dotyczy Borewicza?

PostNapisane: 4 października 2016, 16:37 

Posty na Forum KP: 1006
Jak Borewicz straci wszystkie zęby :)

PostNapisane: 16 października 2016, 03:21 

Posty na Forum KP: 4329
Zaginiony 22 odcinek 07 zgłoś się ;)

https://www.youtube.com/watch?v=lvnMjNnQR3Y

PostNapisane: 9 listopada 2016, 16:08 

Posty na Forum KP: 1074
Wczoraj wpadł mi w ręce literacki pierwowzór odcinka "Ścigany przez samego siebie" autorstwa Brunona Zbyszewskiego :) Wezmę sobie na jakąś podróż pociągiem ;)
Bardzo ten epizod lubię, zwłaszcza rolę Gustawa Krona,który w filmie zbyt dużo okazji by się aktorsko wykazać niestety nie miał

PostNapisane: 9 listopada 2016, 16:22 

Posty na Forum KP: 1544
Jest sporo różnic pomiędzy książką, a scenariuszem, ale nie będę Ci zdradzał szczegółów :)

PostNapisane: 27 marca 2017, 19:59 

Posty na Forum KP: 537
Wróciłem właśnie z wernisażu zdjęć Karola Stępkowskiego zatytułowanego "Koledzy" i mam wiadomość, która na pewno licznych fanów "07 zgłoś się", których na tym forum nie brakuje bardzo ucieszy. :)

Otóż uciąłem sobie miłą pogawędkę z 89-letnim Zdzisławem Słowińskim, aktorem i piosenkarzem, który w pierwszym, zatytułowanym "Major opóźnia akcję" odcinku zagrał niejakiego Jana Kreczeta, jednego z najwyższych rangą członków "gangu Inżyniera". Tego, który przez cały odcinek paradował w kożuchu i który na zgubę gangu wciągnął doń zakamuflowanego Borewicza.

Kreczet mimo wieku w świetnej formie, choć w małym stopniu przypomina dziś tego groźnie wyglądającego przełysiałego bydlaczka sprzed ponad 40 lat. Jedno, co się nie zmieniło, to "szalona" fryzura: http://fototeka.fn.org.pl/pl/strona/wys ... 1490637224 - dziś oczywiście kompletnie siwa, ale pan Słowiński nadal nosi na głowie takie jak na powyższym zdjęciu "niewiadomoco", ani włosy, ani łysina, tylko teraz to wszystko jest siwe i sterczy mu do góry, dzięki czemu wygląda trochę niesamowicie. :)

Nawiasem mówiąc - to już drugi (po Ewie Wawrzoń) aktor grający w "07 zgłoś się", który ode mnie się dowiedział, że to kultowy serial, że ciągłe powtórki w telewizji, że dziesiątki fanów, że książka, wiele wydań na DVD... Niesamowite, że ci aktorzy kompletnie nie mają o tym pojęcia! :)

PostNapisane: 28 marca 2017, 12:34 

Przyznam szczerze, że od jakiegoś czasu oglądam serial niemal codziennie. Odpalam sobie losowy odcinek i jazda. Nawet jeśli w tym czasie jestem zajęty (np. teraz, kiedy piszę tego posta :) ), to gra sobie w tle, a ja słucham sobie dialogów. Myślałem, że po paru tygodniach obrzydzę go sobie, tak jak obrzydziłem sobie kilka innych filmów i seriali częstym oglądaniem, jednak tak się nie dzieje.

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 297 ]  Przejdź na stronę... Poprzednia  1 ... 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10 ... 25  Następna

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]