Forum Polskiego Kina

Teraz jest 22 grudnia 2024, 13:01

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 169 ]  Przejdź na stronę... Poprzednia  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7 ... 15  Następna
Autor Wiadomość
PostNapisane: 27 sierpnia 2016, 15:52 

Posty na Forum KP: 537
Tak przy okazji - to pewne hasła, zwłaszcza te durne, zaczynają żyć własnym życiem w całkowitym oderwaniu od rzeczywistości. Bo konia z rzędem temu, kto mi pokaże gdzie i kiedy Maciej Stuhr wykazał zaangażowanie w walce z Kościołem. :)

PostNapisane: 27 sierpnia 2016, 17:01 

Posty na Forum KP: 2318
Wystarczy że nie podoba mu się obecnie panująca partia i śmie o tym mówić. Już za samą rolę w "Pokłosiu" dla wielu został uznany za szkodnika numer 1, a jednocześnie pedałem, żydem i masonem. Serwis wPolityce "kocha" pisac o Maćku oraz jego ojcu, chwile temu pojawił sie kolejny nius o nim, podobny 2 dni temu. Jeśli chodzi o mnie, to średnio intersuje mnie jakie dany aktor ma poglądy polityczne i kogo popiera, bo polityka to jedno wielkie szambo, w dodatku bez dna. Jeśli jeden z drugim angażuja się w tego typu sprawy, nie mogą się dziwić na reakcję z "wrogiego obozu" a już szczególności na wszechobecny hejt.

PostNapisane: 27 sierpnia 2016, 18:15 

Posty na Forum KP: 537
Polityka nie jest jednym wielkim szambem bez dna, są natomiast w niej ludzie, którzy uparcie próbują tak ją właśnie uprawiać. A jednym z przejawów takiego jej uprawiania jest chociażby wmawianie ludziom bredni pokroju "zaangażowania w walkę z Kościołem" Macieja Stuhra.
Ja wiem, że cała rzecz idzie o "Pokłosie". Tylko co ma udział w tym filmie i publiczne stwierdzenie, że jest to film dobry i prawdziwy do bycia "zaangażowanym w walkę z Kościołem"? Opowiadanie takich bzdur jest właśnie sprowadzaniem polityki i całego życia publicznego do poziomu szamba.

Ja zresztą już od dawna bojkotuję zjawisko zwane najogólniej "komentarzami internautów". W każdej dziedzinie. Także w dziedzinie polskiego kina. Po to jestem na tym forum, by móc wymieniać uwagi z ludźmi, którzy wystarczająco mocno fascynują się kinem, by czytanie ich uwag na temat filmów miało sens.

Pamiętam moją rozmowę sprzed wieeeeeelu lat, kiedy w dyskusji ze znajomym użyłem argumentu "jak się popatrzy na komentarze internautów, to...", na co zostałem natychmiast zgaszony tekstem "komentarze internautów nie obchodzą mnie, bo to są idioci". Wtedy obruszyłem się na takie słowa. Że niesprawiedliwe, uogólniające, że tak się nie powinno z góry zakładać. Dziś podpisuję się pod nimi rękami i nogami. :)

PostNapisane: 27 sierpnia 2016, 20:10 

Zgoda, czytanie komentarzy na niemoderowanych serwisach z bardzo dużą iloscią wpisów to makabra, ale ludzie mają tam okazję do anonimowego wylewu frustracji, czy też "dobrej" zabawy w trollowanie. Dyskusja tam nie ma żadnego sensu, a i czytać się tego nie da. Swoją drogą od razu przypomina mi się fragment z "Ziarna prawdy" o tej naszej polskiej żółci.

Swego czasu dostało się nawet Kościukiewiczowi, który po gejowskiej roli w filmie "W imię..." miał czelność zagrać we włoskiej produkcji św. Franciszka. :lol:

PostNapisane: 27 sierpnia 2016, 22:09 

1 Chyba bardzo już odbiegliśmy od tematu "filmy w produkcji". Myślę, że najpóźniej z chwilą pojawienia się pierwszego wpisu od kogoś, kto ten czesko-słowacko-polski film obejrzał - będzie prośba do Admina o wyodrębnienie osobnego wątku pt. "Czerwony kapitan".

2 Nie ukrywam, że mnie też zdarza się bardziej zwracać uwagę na komentarze niźli na artykuł powyżej. Owe wpisy autentycznie potrafią poszerzyć mą wiedzę bardziej, niż tekst dziennikarski. Jednak portale kiepsko moderowane rzeczywiście zniechęcają. Zwłaszcza kilka portali zwących się "prawicowymi" (nie wiem dlaczego, bo przecież, jak powiedział klasyk, w Polsce mamy jedynie dwie lewice: lewicę pobożną oraz lewicę bezbożną) lubuje się w publikowaniu komentarzy kipiących sfanatyzowaną agresją i wulgaryzmami, do tego często pisanych w pośpiechu, z błędami ortograficznymi, bez odkliknięcia CapsLocka. Dla odmiany na niektórych innych portalach, niech no tylko pojawi się tekst potrącający o tematykę rosyjską, zawsze wylewa się istne morze wpisów kochających Rosję, podziwiających Putina, antyamerykańskich, antynatowskich, antyzachodnich, ewidentnie publikowanych na zamówienie przez pracowitych pisarzy używających mnogich, często zmienianych nicków... Gdyby ktoś próbował budować obraz poglądów Polaków wyłącznie na podstawie internetowych komentarzy - otrzymałby ten obraz zdeformowany ogromnie.

PostNapisane: 19 września 2016, 13:00 

Cytuj:
Co dalej ze słynnym "Dywizjonem 303"?

- W związku z nagłą chorobą reżysera Wiesława Saniewskiego i jego hospitalizacją, zdjęcia do "Dywizjonu 303" kontynuuje Denis Delić - czytamy w oświadczeniu, jakie w połowie września przekazał mediom producent filmu. W rozmowie z serwisem sfp.org.pl doprecyzował: - Wiesław Saniewski żył tym projektem, marzył o nim i chciał go zrobić. To jest na razie jego film. Jak dokończy go Denis Delić, to będzie to film Wiesława Saniewskiego oraz Denisa Delicia - wyjaśnił Jacek Samojłowicz. - Opowiemy o tym, jak polskim lotnikom udało się w Anglii zdobyć nie tylko zaufanie, ale także sławę wśród pilotów, co zmieniło także ich życie - powiedział nam Denis Delić.

"Dywizjon 303" - relacja z planu
https://www.youtube.com/watch?v=pjer-otR5l8
http://www.portalfilmowy.pl/wydarzenia,5,23813,1111,1,wideo-Co-dalej-ze-slynnym-Dywizjonem-303.html

Widzę że w obsadzie znalazł się też Wieczorkowski, ale mam nadzieję że nie będzie Wesołowskiego. Jest też "gwiazda" "Tajemnic Westerplatte" Robert Żołędziewski. :D

PostNapisane: 19 września 2016, 17:00 

Posty na Forum KP: 1544
MarianPaz napisał(a):
Widzę że w obsadzie znalazł się też Wieczorkowski, ale mam nadzieję że nie będzie Wesołowskiego. Jest też "gwiazda" "Tajemnic Westerplatte" Robert Żołędziewski. :D

Rany, Żołędziewski... :evil:

PostNapisane: 19 września 2016, 19:29 

Posty na Forum KP: 361
Jaro napisał(a):
MarianPaz napisał(a):

Rany, Żołędziewski... :evil:

Będzie też Zakościelny. Nie mogę się doczekać. Chcę zobaczyć, jak mój ulubiony aktor sprawdził się w nowej roli.

PostNapisane: 21 września 2016, 16:38 

I już wyjaśniło się o czym będzie nowy film Pakowskiego pod tajemniczym tytułem "Podwójny Ironman".

Cytuj:
"Podwójny Ironman" to nowy film reżysera kinowego hitu "Bogowie", który zgromadził przed ekranami ponad 2 miliony widzów. Łukasz Palkowski znowu sięga po życiorys niezwykłego człowieka, który poprzez swoje działanie udowodnił, że prawdziwi bohaterowie nie boją się upadać. Sportowiec, który zachwycił świat, a w Polsce do dziś pozostają osobą praktycznie nieznaną. Fascynująca, pełna morderczego wysiłku, spektakularnych upadków i niezwykłej siły historia inspirowana życiem Jerzego Górskiego, który ustanowił rekord świata w triathlonowych mistrzostwach świata i zdobył tytuł mistrza na dystansie Double Ironman z czasem 24:47:46. Ten rekord nie byłby jednak możliwy, gdyby w jego życiu nie pojawiły się dwie kobiety. Jedną stracił. Druga stała się inspiracją, aby zawalczył o swoje życie.
Wejdzie na ekrany kin w czwartym kwartale 2017 r.
http://media2.pl/media/135791-Polsat-nakreci-filmy-o-Przybylskiej-i-Gorskim-oraz-serial-animowany.html

PostNapisane: 12 lutego 2017, 18:14 

Cytuj:
Władysław Pasikowski wyreżyseruje nowego "Pitbulla"

Emil Stępień, producent i właściciel praw autorskich do serii "Pitbull", poinformował, że reżyserem kolejnej części będzie twórca "Psów" i "Pokłosia", Władysław Pasikowski. Zastąpi on Patryka Vegę, który postanowił zrezygnować z realizacji kolejnego obrazu.

- "Pitbull" nie zasługuje na to, by sprowadzać dyskusję wokół niego do wymiany plotek - napisał na swoim profilu Facebooku Vega. - Czuję się w obowiązku dać kilka słów wyjaśnienia fanom, którzy zżyli się z marką i byli z nami przez cały czas. Nie robię kolejnego "Pitbulla", ponieważ próbowano mi narzucić pomysł obsadowy niezgodny z moim poczuciem poziomu artystycznego. Czuję się odpowiedzialny za własne kino jak za swoje dziecko. W tej sytuacji uznałem, że wolę w ogóle nie robić tego filmu, niż mam nakręcić coś, czego będę się wstydził latami.
http://film.onet.pl/wiadomosci/wladyslaw-pasikowski-wyrezyseruje-nowego-pitbulla/btw8x8

Przyznam że niezwykle rozbawił mnie tekst Vegi o niezgodności z jego "poczuciem poziomu artystycznego". :) Być może "Pitbull" w wersji Pasikowskiego będzie pierwszą częścią która zrobi ma mnie pozytywne wrażenie, o ile w ogóle będzie go kręcił.

PostNapisane: 12 lutego 2017, 19:59 

Posty na Forum KP: 6471
MarianPaz napisał(a):
Być może "Pitbull" w wersji Pasikowskiego będzie pierwszą częścią która zrobi ma mnie pozytywne wrażenie, o ile w ogóle będzie go kręcił.

Podchodzę do tego podobnie, bo kino, które robi Vega zupełnie do mnie nie trafia. Teraz często reklamują wyreżyserowany przez niego film, w którym wystąpił Ewan McGregor, ale po zwiastunie wnoszę, że arcydzieła spodziewać się nie ma co, bo wygląda na to, że będzie to po prostu kolejna produkcja w stylu Vegi (akcji sporo, sensu mniej).

PostNapisane: 14 lutego 2017, 18:23 

Nie jest to reklama nowego pełnometrażowego filmu Vegi a serwisu VOD Showmax który na dniach ma zadebiutować z krótkometrażową produkcją obu panów. Podobno Smarzowski też dla nich coś kręci.

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 169 ]  Przejdź na stronę... Poprzednia  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7 ... 15  Następna

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]