Forum Polskiego Kina

Teraz jest 22 grudnia 2024, 13:14

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]

Autor Wiadomość
PostNapisane: 12 września 2016, 18:25 

Posty na Forum KP: 629
:arrow: http://www.filmpolski.pl/fp/index.php?film=1236104

Cytuj:
Historia trzech miesięcy z życia człowieka, który dowiaduje się, że ma tylko tyle czasu na naprawienie wszystkich życiowych błędów. Film inspirowany jest historią aktora Tadeusza Szymkowa.

Film jedynie inspirowany, który nie opiera się na faktycznych wydarzeniach Szymkowa jak donosi internet. W sumie ciekawy ten film, głównie dzięki Tomaszowi Kotowi. Film poważny a mimo to były takie chwile, które wydawały mi się dość śmieszne czy nawet komediowe , np. akcja z samochodami w lesie, czy krótka rola i scena z grającym chorego w szpitalu i na chemii Zdzisława Wardejnem w szpitalu. Jak dla mnie główna rola lekko sztucznawa, na twarzy ciężko chorego jakoś nie widać cierpienia czy też umęczenia chorobą - poza doskonałą charakteryzacją ale to przecież nie wszystko. Kot praktycznie do końca filmu gra zdrowego jak ryba. I jest coś co nie umiem opisać, chwila zachwiania czy mam dalej oglądać ten film?
No ale to nie drążąc dalej nie musi być sprawka twórców filmu. :lol:

PostNapisane: 22 września 2016, 12:33 

Film jak najbardziej pokazuje pozytywne emocje, moze i jest w stanie kogos zainspirować, ale z realizmem to on wiele wspólnego chyba nie ma. Ten moment zachwiania podczas ogladania filmu to chyba zdrowa reakcja na świetną formę umierającego :D

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]