Forum Polskiego Kina

Teraz jest 22 grudnia 2024, 10:06

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 13 ]  Przejdź na stronę... 1, 2  Następna
Autor Wiadomość
 Tytuł: Rafał Dajbor
PostNapisane: 1 stycznia 2021, 03:22 
ADMINISTRATOR

Dzisiaj, 1 stycznia 2021 roku swoje 40 urodziny świętuje aktor, dziennikarz... nasz kolega Rafał Dajbor. Rafale, wkraczasz w naprawdę piękny wiek męski :-) Składamy Ci najlepsze życzenia zdrowia oraz wielkiej mocy twórczej! Bądź obecny na scenie i ekranie oraz... w księgarniach. Bardzo cenimy "Twoje pióro" i dziękujemy za ogromne zaangażowanie - zarówno w prowadzenie Bloga jak i życie Forum Polskiego Kina. Sto lat!!! :-)

PostNapisane: 1 stycznia 2021, 09:17 

Posty na Forum KP: 537
Bardzo serdecznie dziękuję za życzenia! Mam nadzieję, że moc twórcza mnie nie opuści. :-D
Wszedłem na to Forum, gdy jeszcze nie było "tym Forum", ale forum Kino Polska. Nie ukrywam, że towarzyszyło mi przy tym na samym początku głównie to, by być może dowiedzieć się czegoś o nieznanych mi rolach Mariusza Gorczyńskiego, a może zdobyć jakieś filmy z nim, których nie mam. To także się spełniło. pawelbn89 zwrócił mi uwagę na "Tętno", MARAS - na "Romeo i Julia z Saskiej Kępy", STEN udostępnił mi serialową wersję "Zamachu stanu", zaś Pan Anatol nagrał mi kilka "gorczyńskich" rzeczy z telewizji. Ogólnie plan został wykonany. :-) Ale co ważniejsze - zyskałem tu kilkoro naprawdę fajnych znajomych, z czego się bardzo cieszę. To wszystko są znajomości, które wysoko sobie cenię.
A co do bloga - kiedyś Witold Sadowy zobowiązał mnie do kontynuowania jego pracy. Nie ma co kryć, że Gazeta Wyborcza, a dokładniej - Stołeczna strasznie się zepsuła jako miejsce publikowania pożegnań. Teksty leżą u nich miesiącami i w ogóle nie można liczyć na w miarę terminową publikację... Trudno. W tej sytuacji są dwa miejsca, które umożliwiają mi publikowanie pożegnań w sposób regularny - wortal e-teatr i właśnie blog.
Dziękując więc za życzenia stwierdzam, że w wieku 40 lat czuję się tak samo jak wczoraj, gdy miałem 39. :-D A wszystkim Forumowiczom życzę udanego Nowego Roku wypełnionego przyjemnymi chwilami spędzonymi z polskim kinem. Oraz oczywiście zdrowia, spełnienia marzeń i gór pieniędzy. ;-)

PostNapisane: 1 stycznia 2021, 13:21 

Posty na Forum KP: 6471
Przyłączam się do życzeń dla Rafała, naszej nieocenionej skarbnicy ciekawostek i informacji o aktorach i innych ludziach kina (nie tylko o Mariuszu Gorczyńskim ;-) ), który niestrudzenie dostarcza mi różnych materiałów - nawet tych najdrobniejszych - na temat Adama Pawlikowskiego za co jestem mu niezmiennie wdzięczny. :-)
Zawsze uważałem, że to coś wyjątkowego urodzić się w pierwszy dzień roku no i Rafał jest wyjątkowy choćby z tego względu, że występuje tu pod prawdziwym imieniem i nazwiskiem, co jest raczej rzadkością na tego typu forach. :-) To po prostu "nasz człowiek" w aktorskim środowisku!
Odświeżyłem pamięć podręczną w przeglądarce i teraz Rafał uśmiecha się do mnie z forumowej strony startowej. :-D

P.S. Ja w ów "wiek męski" wkroczę niemal dokładnie za pół roku. Też sobie temat założę, a co! :icon_mrgreen: ;-)

PostNapisane: 1 stycznia 2021, 13:31 

Karel, ale ja sobie sam nie założyłem, to Moviemaker mi założył. :-D

Staram się dostarczać ciekawostek, bo wiem, jak często potrafią one zainspirować kogoś do czegoś pozytywnego. Nie kryję w zanadrzu, tylko upubliczniam.... jakieś 99% tego, co wiem. Ten 1% dotyczy szczegółów osobistych i intymnych z życia osób związanych z polskim kinem i tego nie upubliczniam, w końcu nasze forum to nie jakiś pudelek. ;-)

PostNapisane: 1 stycznia 2021, 14:09 

Rafal Dajbor napisał(a):
Karel, ale ja sobie sam nie założyłem, to Moviemaker mi założył. :-D

Wiem, wiem... Ja musiałbym sam, bo mojej daty urodzin nie da się sprawdzić na filmpolski.pl. ;-) Ale oczywiście żartuję - ani sam zakładać nie zamierzam, ani od nikogo tego nie wymagam. :-)

PostNapisane: 1 stycznia 2021, 22:51 

Również składam Rafałowi najserdeczniejsze życzenia z okazji urodzin. I przy tej okazji dziękuję za wszelkie wiadomości, ciekawostki, wiedzę i materiały, którymi tak chętnie się dzielisz. :-)

PostNapisane: 14 stycznia 2021, 17:24 

Posty na Forum KP: 2675
Zawstydzony opóźnieniem, ale się dołączam do życzeń. Bez Rafała to forum nie byłoby tym czym jest. A w ogóle to wielka przyjemność oglądać z córką film "Jak zostałem gangsterem" i powiedzieć w pewnym momencie co, mój znajomy z forum" :-)

PostNapisane: 14 stycznia 2021, 18:10 

Holt_ napisał(a):
Zawstydzony opóźnieniem, ale się dołączam do życzeń. Bez Rafała to forum nie byłoby tym czym jest. A w ogóle to wielka przyjemność oglądać z córką film "Jak zostałem gangsterem" i powiedzieć w pewnym momencie co, mój znajomy z forum" :-)

A córka już na tyle duża, że możesz jej bez cenzury powiedzieć jak się nazywa moja rola w tym filmie? :-D

Dziękuję serdecznie za życzenia i tak ciepłe słowa!

PostNapisane: 15 stycznia 2021, 15:25 

Posty na Forum KP: 2675
Rafal Dajbor napisał(a):

A córka już na tyle duża, że możesz jej bez cenzury powiedzieć jak się nazywa moja rola w tym filmie? :-D

Dziękuję serdecznie za życzenia i tak ciepłe słowa!

Pełnoletnia. :-) i film, i rola bardzo sie jej podobaly.

PostNapisane: 17 stycznia 2021, 20:05 

Posty na Forum KP: 4329
Spóźnione, ale szczere życzenia wszystkiego najlepszego.

Mnie w tym roku też czeka ta liczba i piosenka...

PostNapisane: 17 stycznia 2021, 20:31 

W sumie jakby tak policzyć, to średnia wieku aktywnych użytkowników tego forum z całą pewnością wyjdzie na 40+. ;-)

PostNapisane: 17 stycznia 2021, 21:53 

Posty na Forum KP: 1006
40 lat, piękny wiek...z mojej strony również moc życzeń !

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 13 ]  Przejdź na stronę... 1, 2  Następna

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]