Z tego komunikatu od SF Kadru zrozumiałem, że co najwyżej czas realizacji projektu może się wydłużyć i co za tym idzie(ewentualne konsekwencje). O przerwaniu realizacji projektu nie widzę informacji czy przesłanek mogących o tym świadczyć, choć może i w pewnie "najgorszym" przypadku może być i tak(jak by były wielkie problemy ze strony prawnej czy z czynnika ludzkiego).
Tylko nie wiem czy załóżmy będą "robić projekt" do końca(według założonych planów - ile rzeczy miało/ma być wykonanych) - nawet po terminie i w konsekwencji czy będą musieli zwracać pieniądze za przekroczenie terminów czy aby zmieścić się w czasie czy zostanie "okrojony" zakres prac, czyli np. nie wszystkie założone do prac tytuły zostaną wzięte do prac w ramach projektu. Dochodzi tu też być może kwestia wykonania portalu itp. - nie samej pracy rekonstrukcji cyfrowej nad tytułami.
Sądzę, że jakby spróbować coś ponegocjować z Polską Instytucją czuwającą nad POPC(z tego co pamiętam to chyba taka jest), a oni dalej z odpowiednimi instytucjami UE, to może by i wydłużyli termin projektu lub przepisowo by coś pozmieniali by niekonieczne było wyrobienie się w czasie, żeby pieniądze z projektu nie przepadały, żeby ich nie trzeba było zwracać. Nie wiem czy istnieje taka możliwość.
------------------------------------------------
Dodam do tego co napisałem(
viewtopic.php?p=15320#p15320):
"[...] Z tego co tu* jest napisane to te prawa do emisji zostały sprzedane za 9 milionów złotych. Z pewnego wcześniejszego wywiadu z Dyrektorem SF Kadru, Panem Filipem Bajonem domyślam się, że zostały sprzedane one na dwa(2) lata(prawdopodobnie począwszy od końca 2018/początku 2019 roku).
*
https://www.polityka.pl/tygodnikpolityk ... lmowe.read [...]"
że z tego co widzę to "klasyka kina"(przynajmniej jej część) dodana na Ipli(z tego co wiem jej właścicielem jest generalnie mówiąc: Cyfrowy Polsat) od SF Kadru jest oznaczona jako "w Ipli" do końca 2021 roku.
Sądząc po najnowszym komunikacie SF Kadru uważam, że ten okres dwóch(2) lat o którym pisałem wcześniej mógł rozpocząć się przed wrześniem 2018 roku.
W powyższym tekście mogłem się niecelowo pomylić.