Forum Polskiego Kina

Teraz jest 22 grudnia 2024, 13:21

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 103 ]  Przejdź na stronę... Poprzednia  1 ... 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9  Następna
Autor Wiadomość
PostNapisane: 21 lipca 2018, 12:37 

Posty na Forum KP: 1403
Rafal Dajbor napisał(a):
O, Moviemaker nagrywa, super. :) To ja tym razem tylko obejrzę. :)

Brunner, tak przy okazji - parę fettingaliów poszło już do skopiowania. :)

Hoho, ja zajrzałem na obsadę tego Maksa. Jest parę ciekawostek dla miłośnika aktorów epizodu. :) Bogdan Niewinowski, Jerzy Tkaczyk, Agnieszka Byrska, córka słynnych Byrskich z Kielc którą w końcu zobaczę na ekranie i Roman Kosierkiewicz z lat 60., a więc z czasów, w których nie zasuwał jeszcze epizodu w co drugim polskim filmie. :D

Jakkolwiek jestem fanem, jak tu wszyscy wiedzą, dobrego, mistrzowskiego epizodu to jednak w tym przypadku stawiam na odtwórców głównych ról. Powody są zapewne również znane :P

PostNapisane: 26 lipca 2018, 21:39 

No i obejrzało się "Noc w Klosterstal". Kobra jak najbardziej w moim guście, z odwołaniami do czasów wojennych - miodzio :) Bardzo ciekawie skonstruowana obsada, grają aktorzy, których w większości nie widziałbym nigdy we wspólnej obsadzie. Interesujący Kumor, chyba po raz pierwszy widziałem go w dużej roli w wieku "przedprofesorskim" no i bez brody, ale z głosem dobrze znanym z lat późniejszych. Do tego Herman - młoda, atrakcyjna, z długim warkoczem. Aż żal, że nie znamy jej takiej z ról filmowych. Barycz, Stoor, Milecki w rolach dla siebie charakterystycznych, ale jak zwykle wypadający na 5 z plusem (nie mylić z 500). Najbardziej jednak przypadł mi do gustu Pieracki. Ta Kobra to właściwie koncert gry aktorskiej człowieka, którego raczej bym sobie nie wyobrażał jako inspektora policji, wytrawnego gracza i ciętego ripostanta ;)

PostNapisane: 27 lipca 2018, 08:32 

Posty na Forum KP: 1249
Czy ktoś nagrywał wczorajszą Kobrę i może udostępnić? "Kryptonim Maks" też chętnie bym obejrzał i zachował.

PostNapisane: 31 lipca 2018, 23:05 

Krępak Zwiedziony napisał(a):
Czy ktoś nagrywał wczorajszą Kobrę i może udostępnić? "Kryptonim Maks" też chętnie bym obejrzał i zachował.

jest na yt

PostNapisane: 10 sierpnia 2018, 16:10 

Posty na Forum KP: 127
Wczoraj był "Cień Archanioła". Oglądało się ciężko, ze względu na słaby obraz i dźwięk. Ale nie o tym. Zdziwiłem się, że to nie "Kobra", ale "Pająk". Nie widziałem jeszcze nigdy tej czołówki z pająkiem.

PostNapisane: 10 sierpnia 2018, 22:12 
ADMINISTRATOR

Klasyczna "Kobra" miała węża w czołówce i były to przedstawienia kryminalne. Jednak później pojawiały się także spektakle sensacyjne, właśnie "pająkiem". Więcej tutaj: http://teatrtelewizji.vod.tvp.pl/9421376/z-dreszczem-emocji

PostNapisane: 16 czerwca 2019, 18:12 

Posty na Forum KP: 1249
Tym razem wakacje bez klasycznej Kobry, za to z "Pająkiem", czyli z Teatrem Sensacji.
A bohater będzie jeden:
https://media2.pl/media/157009-Legendar ... ltura.html
Pierwszy już w najbliższy czwartek. Delektujmy się :-)

P.S. Szkoda, że nadal nie odkopano spektakli z 2 serii: "Człowiek, który stracił pamięć" i "Cicha przystań". Jeśli ktokolwiek widział, ktokolwiek wie coś o nich, proszę dać znać.

PostNapisane: 4 lipca 2019, 23:24 

Posty na Forum KP: 127
Fajnie, że są Teatry Sensacji z Klossem. Dzisiaj nawet poświęciłem "Ojca Mateusza" (bo nie lubię tego brutalnego odcinka z porwaniem autobusu) na rzecz Klossa. Szkoda tylko, że jakość obrazu marna. Np. dzisiaj prawie przez cały odcinek w dolnej części kadru siedział jakiś duży paproch. Scenografia też razi, widać że to wszystko kartonowe, nierealistyczne budy z trzema ścianami. No, ale klimat jest i to się liczy.

PostNapisane: 4 lipca 2019, 23:34 

Posty na Forum KP: 6471
Geo Dutour napisał(a):
Dzisiaj nawet poświęciłem "Ojca Mateusza" (bo nie lubię tego brutalnego odcinka z porwaniem autobusu)

W "Ojcu Mateuszu" są jakieś brutalne odcinki? :icon_eek: W Telewizji Narodowej we wczesny wakacyjny wieczór? I ze znaczkiem "12"? Jakoś nie czuję się przekonany...

PostNapisane: 4 lipca 2019, 23:56 

Posty na Forum KP: 537
Ja czekam na odcinek, w którym Ojciec Mateusz pomoże schwytać księdza-pedofila! :-D

PostNapisane: 5 lipca 2019, 23:43 

Posty na Forum KP: 768
Geo Dutour napisał(a):
Fajnie, że są Teatry Sensacji z Klossem. Dzisiaj nawet poświęciłem "Ojca Mateusza" (bo nie lubię tego brutalnego odcinka z porwaniem autobusu) na rzecz Klossa. Szkoda tylko, że jakość obrazu marna. Np. dzisiaj prawie przez cały odcinek w dolnej części kadru siedział jakiś duży paproch. Scenografia też razi, widać że to wszystko kartonowe, nierealistyczne budy z trzema ścianami. No, ale klimat jest i to się liczy.

Niestety, mnie to mocno rozczarowuje. Szczególnie od strony realizacyjnej jest okropne.
No ale takie były czasy i była to jakaś rozrywka w latach 60-tych ubiegłego wieku.
Zdecydowanie wolę wersję filmową "kapitana Klossa", która jest dużo lepsza pod
każdym względem.

PostNapisane: 13 lipca 2019, 18:36 

Ktoś może nagrał odcinek "Stawki" z ostatniego czwartku? Jakoś wydawało mi się, że będzie też na VOD, ale chyba nie ma.

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 103 ]  Przejdź na stronę... Poprzednia  1 ... 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9  Następna

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]