Forum Polskiego Kina

Teraz jest 22 grudnia 2024, 19:40

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 38 ]  Przejdź na stronę... Poprzednia  1, 2, 3, 4
Autor Wiadomość
PostNapisane: 5 grudnia 2018, 00:54 

Posty na Forum KP: 6471
Zmęczyłem wszystkie trzynaście odcinków i z przykrością stwierdzam, że "Drogi wolności" to rzecz zupełnie nieudana, słabo zagrana, nieprzekonująca, pozbawiona jakiegokolwiek klimatu. Aż wstyd, że serial ten ma tytuł jaki ma, bo tak naprawdę to nie o żadnych drogach wolności tu mowa, a o pewnej części ciała Maryni. Znane powiedzonko pasuje jak ulał do produkcji Migasa, zwłaszcza że jedna z bohaterek to Marynia właśnie... :icon_rolleyes:
Mógł być interesujący serial obyczajowy z wielką historią w tle, a dostaliśmy z każdym odcinkiem bardziej nużące i komiczne romansidło. Szkoda. Zakończenie sugeruje, że rzeczywiście będzie ciąg dalszy, ale kolejne "sezony" to niech sobie reżyser sam ogląda. Ja podziękuję.

PostNapisane: 5 grudnia 2018, 13:18 

Posty na Forum KP: 6471
Plusy w serialu trudno mi znaleźć, ale gdybym już musiał, to wymienię nie najgorsze role Haniszewskiego, Zawadzkiej, Janickiego (gdzieś czytałem, że jest tu "nieznośny", ale to chyba efekt charakteru postaci, a nie braków aktora). Zaznaczam, że nie są to role jakoś szczególnie dobre, ale wyróżniają się na tle pozostałych, w większości bardzo marnych i nijakich. Polony w porządku, ale - jak pisałem na początku - to taki powrót po latach do występu ze "Z biegiem...". Powtórzę też swoją opinię o głównym motywie muzycznym: jest ładny, wpada w ucho, ale wydaje się jednocześnie mocno odtwórczy.
Moja "ulubiona" scena z ostatniego odcinka: podczas ulicznych walk w czasie zamachu majowego przypadkowo spotkany pracownik hotelu, w którym ukrywa się przed strzelaniną Alina Biernacka, próbuje ją wykorzystać, przed czym ona wcale się nie opiera. Jego zapędy powstrzymuje dopiero widok krwi na głowie kobiety. Jakże romantycznie! :icon_lol:
Machała-Krzemińska tłukąca młotkiem Piotra Polaka też mnie niesłychanie rozbawiła, choć scena w zamierzeniu jest oczywiście dramatyczna.
I jeszcze taka konkluzja na koniec - najbardziej przyzwoitym i godnym współczucia męskim bohaterem "Dróg wolności" okazuje się producent wibratorów. Myślę, że to dobre podsumowanie całego serialu. :-D

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 38 ]  Przejdź na stronę... Poprzednia  1, 2, 3, 4

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]