Forum Polskiego Kina

Teraz jest 22 grudnia 2024, 12:45

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 169 ]  Przejdź na stronę... Poprzednia  1 ... 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15  Następna
Autor Wiadomość
PostNapisane: 12 września 2018, 21:18 

Posty na Forum KP: 1403
Mi Mecwaldowski podobał się i był zupełnie osobny od swoich otartych gagów w filmie, do którego z pewnego powodu mam oczywistą słabość - "Hans Kloss. Stawka większa niż śmierć". Uważam, że z "młodych" bohaterów był obok Adamczyka najwiarygodniejszy.

PostNapisane: 24 września 2018, 21:28 

Posty na Forum KP: 2675
Film o Zenku Martyniuku coraz bardziej wykrystalizowany
https://www.msn.com/pl-pl/rozrywka/filmy/powstaje-film-o-zenku-martyniuku-zagra-go-prawdziwy-przystojniak/ar-AAAz1j9?ocid=spartanntp

To może być zaiste dzieło wiekopomne.

Ciekawe, notabene, czy to info o Braciaku i Ogrodnik jest prawdziwe czy bardziej takie tvp-info.

PostNapisane: 2 października 2018, 18:07 

Posty na Forum KP: 2318
Cytuj:
Rozpoczęły się zdjęcia do filmu „Miszmasz, czyli Kogel-mogel 3”

„Miszmasz” będzie kontynuacją historii sprzed 30 lat, a widzowie zobaczą jak potoczyły się losy bohaterów po latach politycznej transformacji i społecznych przemian w Polsce.

- W nowej produkcji powrócimy do wsi Brzózki, gdzie po rozwodzie wraz z matką nadal mieszka Kasia (w tej roli niezmiennie Grażyna Błęcka-Kolska) i dokąd po kilku latach spędzonych u ojca w Holandii wraca syn Kasi i Pawła - trzydziestoletni Marcin Zawada (Nikodem Rozbicki). Poznamy także dalsze losy rodziny Wolańskich: docenta Mariana i jego ekscentrycznej żony Barbary, ich niezapomnianego synka, dziś już prawie czterdziestoletniego Piotrusia oraz jego młodszej siostry Agnieszki (Aleksandra Hamkało) - informuje portal Wirtualnemedia.pl spółka MTL Maxfilm produkująca film.

Obok nowych bohaterów, w produkcji udział weźmie większość aktorów znanych z poprzednich części filmu m.in.: Grażyna Błęcka-Kolska, Katarzyna Łaniewska, Ewa Kasprzyk, Zdzisław Wardejn, Paweł Nowisz i Wiktor Zborowski oraz Jerzy Rogalski. Obok Nikodema Rozbickiego i Aleksandy Hamkało do obsady filmu dołączyli: Maciej Zakościelny, który wcieli się w rolę dorosłego Piotrusia Wolańskiwgo, Anna Mucha, Katarzyna Skrzynecka, Małgorzata Rożniatowska oraz Joanna Jarmołowicz.
https://www.sfp.org.pl/wydarzenia,5,27828,1,1,Rozpoczely-sie-zdjecia-do-filmu-Miszmasz-czyli-Kogel-mogel-3.html
Nie wiem jaki jest sens powracać do tej historii po tylu latach skoro i tak na starcie wiadomo, że film nie dorówna poziomem humoru do tamtych dwóch części. Oby tylko nie skończyło się jak z serialem Dylematu 5.

PostNapisane: 2 października 2018, 18:46 

Posty na Forum KP: 537
No nie, tego, że film nie dorówna humorem do poprzednich części to akurat "na starcie" nie wiadomo. :-) Póki film nie jest nakręcony, nie można tak wyrokować, co najwyżej podejrzewać.

Mnie akurat żadna z części KM nie śmieszyła jakoś wybitnie, więc jeśli film będzie przeciętnie zabawny, to jak dla mnie akurat idealnie się zrówna z poprzednikami. :-D

PostNapisane: 2 października 2018, 18:54 

Jestem przekonany, że humor będzie na zupełnie innym poziomie - gorszym. Mnie akurat komedie te wyjątkowo bawią i z przyjemnością oglądam je po raz enty. Nie przepadam za kontynuacjami robionymi po tylu latach, ponieważ one bardzo rzadko się udają. Chciałbym się tu mylić i pozytywnie zaskoczyć.

PostNapisane: 2 października 2018, 18:58 

Posty na Forum KP: 2675
Pierwszy Kogel Mogel podobał mi się przede wszystkim ze względu na świetne role Zdzisława Wardejna (jest to aktor niesamowicie utalentowany komediowo) i Ewy Kasprzyk. Drugi istotnie już nieco słabszy.

PostNapisane: 22 grudnia 2018, 21:42 

Pojawił się zwiastun kontynuacji filmu "Kogel mogel" który wygląda dokładnie tak jak się spodziewałem, czyli kompletnie nie zachęca mnie do wizyty w kinie.

https://youtu.be/aCcY0z-AnJU

PostNapisane: 22 grudnia 2018, 22:34 

Z przyszłorocznych polskich produkcji najbardziej (co nie znaczy, że jakoś bardzo, raczej umiarkowanie, ale na pewno bardziej niż Kogel Mogel 3 ;-) ) ciekawi mnie chyba najnowszy film Macieja Pieprzycy pt. "Ikar. Legenda Mietka Kosza", do którego niedawno zakończyły się zdjęcia, a który premierę będzie miał we wrześniu następnego roku. Co prawda średnio odpowiada mi styl Pieprzycy, jaki pamiętam z widzianego dość dawno "Chce się żyć", więc na film pójdę bardziej jako ktoś, kto kojarzy Mieczysława Kosza jako muzyka, niż jako ktoś, kto chce obejrzeć kolejny film Pieprzycy. Ale być może ostatecznie powstanie jakiś niezły biopic.

PostNapisane: 23 grudnia 2018, 15:03 

MarianPaz napisał(a):
Pojawił się zwiastun kontynuacji filmu "Kogel mogel" który wygląda dokładnie tak jak się spodziewałem, czyli kompletnie nie zachęca mnie do wizyty w kinie.

https://youtu.be/aCcY0z-AnJU

A wie ktoś dlaczego Celińska nie zagra sąsiadki Zawadów, tylko w tę rolę wcieli się Rożniatowska?
W przypadku Turka i Siatkowskiego to wiadomo, ale Celińska żyje i nadal jest czynna zawodowo.

PostNapisane: 30 grudnia 2018, 05:45 

Nie wiem czy już była tu mowa, ale na 2019 przewidziana jest premiera filmu Jacka Borcucha "Słodki koniec dnia" w którym na ekrany w dużej wiodącej roli powraca Krystyna Janda.

PostNapisane: 24 stycznia 2019, 22:22 

Pojawił się zwiastun nowego filmu Pasikowskiego "Kurier" - https://www.youtube.com/watch?v=EHYkF4w3GnI

PostNapisane: 4 lutego 2019, 22:12 

Posty na Forum KP: 6471
FanKina napisał(a):
Nie wiem czy już była tu mowa, ale na 2019 przewidziana jest premiera filmu Jacka Borcucha "Słodki koniec dnia" w którym na ekrany w dużej wiodącej roli powraca Krystyna Janda.

Właśnie przeczytałem, że za rolę w tym filmie otrzymała nagrodę na Festiwalu Sundance. Brawo! :-)

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 169 ]  Przejdź na stronę... Poprzednia  1 ... 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15  Następna

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]