Forum Polskiego Kina

Teraz jest 22 grudnia 2024, 12:42

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 169 ]  Przejdź na stronę... Poprzednia  1 ... 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15  Następna
Autor Wiadomość
PostNapisane: 29 sierpnia 2018, 17:43 

Posty na Forum KP: 2318
Cytuj:
Do sieci trafiły pierwsze oficjalne zdjęcia z planu filmu "Piłsudski", którego reżyserem i scenarzystą jest Michał Rosa. Tytułowego bohatera gra Borys Szyc.

Obrazek

Film ma trafić do kin 8 listopada 2019 roku. Za produkcję odpowiada Studio Filmowe "Kadr", a za dystrybucję NEXT FILM.
https://www.rmf24.pl/kultura/news-borys-szyc-jako-jozef-pilsudski-zobacz-zdjecia-z-planu-filmo,nId,2623665

Cytuj:
Pasikowski potwierdza, że robi trzecią część "Psów". Tych postaci na ekranie nie zabraknie.

Teksty z pierwszych dwóch części serii Pasikowskiego na stałe weszły do słownika mowy potocznej raczej męskiej populacji Polaków. Ku przerażeniu narzeczonych, żon i matek. Władysław Pasikowski zapowiedział powstanie trzeciej części kultowej produkcji.

Komentarze, czy to słuszny ruch, zostawiamy czytelnikom. W każdym razie wygląda na to, że Pasikowski postanowił przerwać wypoczynek Franza Maurera u brata w Nowej Zelandii. A to oznacza, że na ekranie znów będziemy mogli zobaczyć Bogusława Lindę. Na dodatek wspólnie z Cezarym Pazurą, filmowym Waldkiem.

Na razie nie podano żadnych szczegółów dotyczących fabuły ani daty premiery. Władysław Pasikowski obecnie pracuje jeszcze nad filmem "Kurier" inspirowanym życiem Jana Nowaka-Jeziorańskiego. W roli głównej zobaczymy Philippe Tłokińskiego.
https://natemat.pl/247797,czy-powstana-psy-3-co-robi-cezary-pazura

PostNapisane: 29 sierpnia 2018, 23:09 

Posty na Forum KP: 6471
"Psy 3"... Coś takiego... Pamiętam, że przed laty były jakieś kabaretowe skecze, w których trzecia część składała się w zasadzie z samych przekleństw, a tu proszę... :-)
Życiorys Jeziorańskiego jest fascynujący, ale na realizację filmu o nim potrzeba sporo funduszy jak sądzę. Mam nadzieję, że się znajdą w wystarczającej ilości.

PostNapisane: 30 sierpnia 2018, 10:39 

Posty na Forum KP: 2675
karel napisał(a):
"Psy 3"... Coś takiego... Pamiętam, że przed laty były jakieś kabaretowe skecze, w których trzecia część składała się w zasadzie z samych przekleństw, a tu proszę... :-) .

Robiła go Grupa Rafała Kmity.

PostNapisane: 30 sierpnia 2018, 13:13 
ADMINISTRATOR

Jest i komentarz Lindy https://kultura.onet.pl/wiadomosci/pasikowski-kreci-psy-3-z-linda-i-pazura-mamy-komentarz/txtpwh2 :icon_rolleyes:

PostNapisane: 7 września 2018, 12:16 

Posty na Forum KP: 2318
https://www.youtube.com/watch?v=cEDwjIPBPPk jak widać Vega dalej w "formie". Ciekaw jestem kiedy do kin uda mu się wprowadzić 3 filmy w ciągu jednego roku. :lol:

Nie tak dawno zastanawiałem się czy będzie co oglądać w kinach a już mamy całkiem interesującą listę.

14 września "Juliusz"
21 września "Kamerdyner"
28 września "Kler"
12 października "7 uczuć"
19 października "53 wojny" i "Jak pies z kotem"

PostNapisane: 9 września 2018, 09:54 

Posty na Forum KP: 6173
MarianPaz napisał(a):

Nie tak dawno zastanawiałem się czy będzie co oglądać w kinach a już mamy całkiem interesującą listę.

14 września "Juliusz"

Widziałem ten film wczoraj. Czterech scenarzystów, na ekranie: Jan Peszek, Jerzy Skolimowski, Maciej Stuhr, Ewa Wiśniewska, Krystyna Janda, Andrzej Chyra, Izabela Trojanowska. Efekt? 3/10
Banalna sztampa z płaskimi grepsami rodem z kabaretu. Jedynie Peszek coś tam ma do grania, bo reszta przewija się jedynie w roli sztafażu. Mecwaldowski to kompletnie nie mój aktor.
Można parę razy się uśmiechnąć, ale to wszystko. Z 10 osób na sali.

PostNapisane: 9 września 2018, 10:12 

Posty na Forum KP: 2675
Proponuję Moviemakerowi lub Chojrakowi założenie osobnego wątku dla "Juliusza", bo pewnie jeszcze parę osób (np ja) się wybierze i wymiana opinii będzie czytelniejsza.

PostNapisane: 9 września 2018, 10:33 

Holt_ napisał(a):
Proponuję Moviemakerowi lub Chojrakowi założenie osobnego wątku dla "Juliusza", bo pewnie jeszcze parę osób (np ja) się wybierze i wymiana opinii będzie czytelniejsza.
Specjalnie nie zakładałem oddzielnego, bo uważam, że nie warto... Ale może szefo zadecyduje inaczej?

PostNapisane: 10 września 2018, 14:56 

https://kultura.onet.pl/film/wiadomosci ... go/7n8f0r0

Nareszcie temat godny mistrza.

PostNapisane: 11 września 2018, 15:41 

Posty na Forum KP: 537
Mecwaldowski jest szalenie sprawny technicznie. Tylko mam wrażenie, że z biegiem czasu zgubił chyba umiejętność nasycania formy, którą ma świetnie opanowaną, jakąś treścią. To, co robi jest równie perfekcyjne, jak puste. Ale to aktor w średnim wieku, który stosunkowo późno zrobił karierę, więc myślę, że jeszcze znajdzie równowagę między tym, co formalne, a tym, co ludzkie w aktorstwie.

PostNapisane: 12 września 2018, 15:12 

Posty na Forum KP: 6471
Kiedy oglądam Mecwaldowskiego to niestety bardzo często mam nieodparte wrażenie, że się zgrywa - i to niezależnie od tego, czy gra w komedii czy nie. W związku z tym mój stosunek do jego aktorstwa jest dosyć obojętny, by nie powiedzieć: chłodny. Z jednym wyjątkiem - uważam, że bardzo dobra rolę stworzył w "Dziewczynie z szafy" Bodo Koksa, gdzie bardzo przekonująco, bez uciekania się do tanich środków wyrazu, zagrał upośledzonego brata głównego bohatera.

PostNapisane: 12 września 2018, 15:18 

Posty na Forum KP: 537
To prawda. Nota bene - wielu całkiem niezłych aktorów miało skłonności do zgrywania się, by wspomnieć choćby Romana Wilhelmiego. Ważne, by aktor się rozwijał, widział że na tej zgrywie nie da się lecieć całe życie i szukał czegoś nowego. Czy Mecwaldowski "to" odnajdzie - czas pokaże. :-)

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 169 ]  Przejdź na stronę... Poprzednia  1 ... 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15  Następna

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]