Forum Polskiego Kina

Teraz jest 22 grudnia 2024, 12:00

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 135 ]  Przejdź na stronę... Poprzednia  1 ... 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12  Następna
Autor Wiadomość
PostNapisane: 28 listopada 2017, 20:48 

Dzięki za te fotki. Neon z Pitra sam widziałem na własne oczy jeszcze po roku 2000 (ale w dzień, więc nie wiem, czy świecił), ten z Gdańska jakoś nie wpadł mi w oczy, może dlatego, że Wrzeszcz znałem głównie przejazdem

PostNapisane: 6 grudnia 2017, 22:20 

Oglądam z córcią ( po raz kolejny ) Shreka Trzeciego i ponownie Jerzy Stuhr udowadnia,że jest aktorem dubbingowym z wysokiej póły . W tej części na samym początku smaczek z "Wodzireja"

" -i z uśmiechem ,laj la la la,laj la la la-" ;) :lol:

PostNapisane: 6 grudnia 2017, 23:04 

Posty na Forum KP: 1074
Nie wiem czy ktoś o tym wspominał.W filmie "Rozwodów nie będzie" Wieńczysław Gliński obecny jest w dwóch nowelach.W pierwszej występuje,a w trzeciej...jego potret wisi na ścianie w pokoju kierownika "Estrady" granego przez Zdzisława Maklakiewicza.

PostNapisane: 26 grudnia 2017, 22:15 

Posty na Forum KP: 1074
W 55 odcinku "W labiryncie" pod tytułem "Nóż" Leon Niemczyk pyta "Widziałeś taki film "Nóż w wodzie"? " po czym demonstruje pokaz gry w noża :)

PostNapisane: 2 lutego 2018, 02:31 

Posty na Forum KP: 537
Nie wiem, czy już ktoś na to zwrócił uwagę. W piątym odcinku serialu "Zmiennicy" grający milicjanta na Okęciu Ryszard Ostałowski prosi aktora Rawicza (w tej roli Jan Englert) o autograf dla córki. Gdy Rawicz pyta o imię, Ostałowski odpowiada, że "dla Dominiki", czy "Dominisi", nie pamiętam dokładnie. No w każdym razie Ostałowski podaje prawdziwe imię swojej córki, dziś znanej aktorki Dominiki Ostałowskiej.

PostNapisane: 2 lutego 2018, 10:12 

Posty na Forum KP: 1249
Obejrzałem ostatnio film "Stan strachu", wydany na DVD. Film mówi o wydarzeniach z czasu stanu wojennego i w jednej ze scen pojawiają się na ulicy plakaty reklamujące film Wojciecha Wójcika "Okno" z 1981 r., który premierę miał w 1983 r.

PostNapisane: 17 lipca 2018, 23:01 

Posty na Forum KP: 1006
Coś z serialu ''Zmiennicy".
W szóstym odcinku, do wsiadającej dodatkowo zapłakanej pasażerki, jadący już z Jackiem klient mówi : - ,,Z przodu są miejsca dla samobójców...o pardon, za aluzję". Niewątpliwie twórcy puszczają oko do widza, ponieważ w roli dziewczyny wystąpiła Ewa Serwa, która 4 lata wcześniej truła się jako Ula Siekierko w serialu ,,Dom"...

PostNapisane: 18 lipca 2018, 17:45 

Posty na Forum KP: 6471
Smaczek filmowo-teatralny: w spektaklu "Zabawa w koty" Marty Meszaros (1994) gra mąż reżyserki, Jan Nowicki, gra śpiewaka operowego, który lata świetności ma już za sobą. W mieszkaniu zakochanej w nim bohaterki (Anna Polony) znajduje się zdjęcie śpiewaka z czasów młodości, czyli zdjęcie młodego Nowickiego - każdy, kto interesuje się polskim kinem, bez trudu rozpozna na fotografii Józefa z "Sanatorium pod klepsydrą".

PostNapisane: 27 lipca 2018, 21:35 

Posty na Forum KP: 537
Nie pamiętam, czy ktoś to już zauważył, ale podejrzewam, że przed odnowieniem filmu mogło to być nie do zauważenia. Otóż w filmie "Prawo i pięść", gdy banda szabrowników zabiera się do odjazdu z ograbionego przez siebie miasteczka, Wijas (czyli Ryszard Pietruski) rusza poniemieckim samochodem mającym na drzwiach napis świadczący, że należał do niejakiego Kurta Webera. :) Takie samo nazwisko nosił znany polski operator filmowy. :)

Nota bene super się ten film ogląda i tradycyjnie nie zgadzam się z tymi, co uważają, że Holoubek nie pasował. :D

PostNapisane: 27 lipca 2018, 21:53 

Jak to nie pasował jak pasował. :) Muszę sobie przypomnieć, bo już jakiś czas temu to oglądałem, ale z przyjemnością wkrótce to zrobię.

PostNapisane: 28 lipca 2018, 18:34 

Posty na Forum KP: 6471
Jak najbardziej pasował i jest w tej roli świetny, co również przy każdej możliwej okazji podkreślam. :)

PostNapisane: 21 sierpnia 2018, 17:33 

Posty na Forum KP: 254
W sumie nic takiego, ale oglądam po raz któryśtam "Zapomnianego diabła" i znowu uśmiałem się przy Plajznerkowo -Trepifejksalowym (Seniukowo-Gajosowym) - "Przecież jesteś goły, jak swięty turecki"...
-Turecki?
:)

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 135 ]  Przejdź na stronę... Poprzednia  1 ... 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12  Następna

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]