Forum Polskiego Kina

Teraz jest 22 grudnia 2024, 09:07

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]

Autor Wiadomość
 Tytuł: Eryk Lubos
PostNapisane: 19 lutego 2018, 12:30 

Posty na Forum KP: 2675
Jakoś napatoczył mi się na vod serial sprzed paru lat "1920 wojna i miłość". Serial jak serial, widziałem lepsze i gorsze ale po raz juz kolejny zwraca uwagę Lubos jako dowódca oddziału Armii Czerwonej. Cyniczny, brutalny ale zarazem widzący o wiele więcej niz lepiej wykształcony komisarz (w tej roli z kolei bardzo dobry Żurawski).
Lubos potwierdza swoją klasę, osobiscie uwazam go za jednego z najlepszych obecnie polskich aktorów. Jest niezwykle wszechstronny, zazwyczaj kojarzony z rolami twardzieli, a nawet brutali - zawsze potrafi przemycic do takiej roli jakąs melencholijną nutkę - a w serialu "Belle epoque" koncertowo zagrał niesmialego, trochę zakompleksionego delikatnego sztywniaka.
Swietny w "Sztuce kochania", znakomity w "Pod Mocnym Aniołem", a jedną z najlepszych ról zagrał wg mnie w dość przeciętnej "Misji Afganistan".

Gwarancja jakości roli. Niewielu jest aktorow, o ktorych to mozna powiedzieć, zwlaszcza tych nieco mlodszego pokolenia.

Tytuł: Re: Eryk Lubos
PostNapisane: 19 lutego 2018, 13:56 

Posty na Forum KP: 537
Moim zdaniem świetny aktor. Podobał mi się właśnie zwłaszcza w "Belle Epoque", gdzie w końcu ktoś odważył się go obsadzić wbrew wizerunkowi.

Tylko moim zdaniem w poszukiwaniu prawdy roli trochę przesadza w drugą stronę. :) Mówi fantastycznie naturalnie, tak jak się powinno grać w filmach. Ale jednak należałoby też pamiętać, że widz musi aktora usłyszeć i zrozumieć. W paru rolach do moich uszu przebiło się niewiele poza bluzgami. :) Ale to drobna uwaga, aktorem jest świetnym, więc na pewno i na to znajdzie sposób.

Tytuł: Re: Eryk Lubos
PostNapisane: 19 lutego 2018, 15:21 

Posty na Forum KP: 6471
Pierwszy raz zwróciłem na niego uwagę w "Mojej krwi", gdzie bardzo przekonująco zagrał boksera. Później podobał mi się jeszcze w "Made in Poland", filmowej wersji spektaklu, w którym też zresztą grał. To niby role twardzieli właśnie, ale jednak nie tak oczywiste.Niektóre filmy, w których występuje są nie najwyższych lotów, ale Lubos zawsze stara się dać z siebie jak najwięcej, choćby w nieudanym "Zabić bobra" Kolskiego

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]