Forum Polskiego Kina

Teraz jest 24 grudnia 2024, 18:53

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]

Autor Wiadomość
PostNapisane: 6 maja 2019, 22:06 

Poszukuję tytułu filmu, którego kawałek widziałem w telewizji, akcja rozgrywała się we wnętrzu samochodu , kamera filmowała miasto na zewnątrz. Film był z lat 80tych. Samocód jechał ulicami Gdańska Wrzeszcza(AlejaGrunwaldzka ) Bardzo zależy mi na zdobyciu tytułu może nie do końca ze względu na sam film, tylko ulice Wrzeszcza lat 80 tych. Szukałem materiałów filmowych z tych okolic, i poza kronikami filmowymi, pokazującymi jedno miejsce, jest bardzo krucho, więc jazda samochodem przez całą ulicę, to byłby dla mnie prawdziwy skarb. Z góry dziękuje za pomoc.

PostNapisane: 1 czerwca 2019, 11:51 

Posty na Forum KP: 1006
Może chodzi o ''Mokry szmal"...

PostNapisane: 3 czerwca 2019, 12:14 

@Sebastian999: Bardzo dziękuje za odpowiedź, faktycznie w "Mokrym szmalu" sporo jest ujęć z samochodu w Gdańsku, ale to głównie starówka, trochę terenów około stoczniowych. Poza tym w filmie który widziałem nie było tak sensacyjnie. Poza tym gratuluję wiedzy filmowej, ja o tym filmie w ogóle nie słyszałem.

PostNapisane: 3 czerwca 2019, 13:31 

Posty na Forum KP: 1006
W takim razie proszę jeszcze sprawdzić film ''Debiutantka" Barbar Sass, który również dzieje się w Gdańsku. Może tam będzie ten pożądany fragment...ewentualnie jakieś inne zapamiętane szczegóły z tajemniczego filmu, może wtedy uda się go namierzyć.

PostNapisane: 4 czerwca 2019, 01:20 

z 'Debiutantką" Barbar Sass mam większy problem, bo film nie jest łatwo dostępny. Niemniej postaram się go zdobyć. Tak na prawdę nie jestem też niestety przekonany czy to na pewno był film fabularny. Przez pewien czas myślałam że to fragment serialu 07 zgłoś się, ale serial w miarę "przewertowałem" i tego fragmentu nie znalazłem. Obawiam się także że mógł to być fragment jakiegoś filmu dokumentalnego, albo starego reportażu. Owy fragment widziałem w telewizji. Jedyne co jeszcze mogę powiedzieć, że samochód jechał aleją Grunwaldzką we Wrzeszczu na wysokości "wysepki", a więc w okolicy już nie istniejącego sklepu neptun, i Cristalu - prawdopodobnie z Oliwy w stronę Gdańska Centrum. Jeżeli chodzi o ramy czasowe to widełki są dość szerokie, początek lat 80tych, do początku 90tych. Podejrzewam że znalezienie tego będzie niesamowicie trudne. Chyba niestety będę musiał zapłacić za moją nieuwagę - od razu powinienem zapisać jaki to program i która była dokładnie godzina. Wtedy sprawa byłą by o wiele prostsza. Niemniej bardzo dziękuje za zainteresowanie i okazaną pomoc.

PostNapisane: 4 czerwca 2019, 07:55 

Posty na Forum KP: 2318
astrofor napisał(a):
z 'Debiutantką" Barbar Sass mam większy problem, bo film nie jest łatwo dostępny.

https://www.ipla.tv/wideo/film/Debiutan ... 92a18889c1

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]