Forum Polskiego Kina

Teraz jest 30 grudnia 2024, 19:01

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 41 ]  Przejdź na stronę... Poprzednia  1, 2, 3, 4  Następna
Autor Wiadomość
PostNapisane: 13 lipca 2019, 20:33 

i jeszcze jeśli ktoś ma "Dziewczynkę z hotelu Excelsior" Antoniego Krauze (1988), będę zobowiązany ;)

PostNapisane: 13 lipca 2019, 21:06 

Posty na Forum KP: 2318
Jeśli może być vod to jest on tu https://www.tor.com.pl/vod

PostNapisane: 14 lipca 2019, 02:17 

Byłem na tej stronie chyba przedwczoraj i byłem przekonany, że tego filmu tam nie ma! Coś przeoczyłem. Wielkie dzięki!

PostNapisane: 25 sierpnia 2019, 16:05 

Dorzucam "Auf Wiedersehen Amerika" ("Żegnaj, Ameryko") Jana Schutte (1993).

PostNapisane: 24 września 2019, 00:34 

Posty na Forum KP: 1440
Gdzieś w latach 70-tych widziałem jako dziecko w polskiej telewizji film,prawdopodobnie czechosłowacki,radziecki lub enerdowski,bo takie w zasadzie leciały (choć oczywiście Kojak też),ale to było gdzieś popołudniem i jedno co pamiętam że Jezus szedł po jakimś polu,chyba natknął się na jakiegoś chłopa a później znikł i znów gdzieś się pokazał.Jakieś elementy fantastyczne w tym filmie były.
Może ktoś pamięta tytuł tego filmu/serialu? Nigdy później już go nie widziałem.

PostNapisane: 24 września 2019, 01:03 

Ciekawe pytanie, też chętnie poznałbym odpowiedź. Też mam taki film/serial, który kiedyś widziałem będąc dzieckiem i utkwił mi w pamięci, kiedyś o niego już tutaj pytałem - ten, w którym ktoś mówi o jakichś artystach, którzy chodzą nago po mieszkaniu. ;-) Film lub serial raczej polski, gdyby komuś się to przypomniało, niech mi koniecznie da znać. ;-)

A może ktoś zna się na kinie czechosłowackim? Mój tata ostatnio mi wspomniał o jakimś czeskim filmie komediowym pt. "Obibok" (nie mogę nic znaleźć pod tym tytułem), który dawno temu leciał w polskiej telewizji. Ponoć był tam "taki charakterystyczny gruby czeski aktor", który grał obiboka migającego się od pracy. Może ktoś to kojarzy?

PostNapisane: 24 września 2019, 18:27 

Posty na Forum KP: 254
Pan Anatol napisał(a):
mam taki film/serial, który kiedyś widziałem będąc dzieckiem i utkwił mi w pamięci, kiedyś o niego już tutaj pytałem - ten, w którym ktoś mówi o jakichś artystach, którzy chodzą nago po mieszkaniu. ;-) Film lub serial raczej polski, gdyby komuś się to przypomniało, niech mi koniecznie da znać.

A może po prostu "Lalka" Bera ?
Chociaż tutaj nie chodzi o artystów tylko o studentów. Ale Bończak tak zabawnie tłumaczył Rzeckiemu i Wirskiemu (gdy ten narzekał, że studenci chodzą nago po mieszkaniu), że panna Leokadia widzi cały garnitur, gdyż Maleski chodzi bez majtek ale w koszuli, a Patkiewicz z kolei bez koszuli ale za to w majtkach, że mogło to zapaść Ci w pamięć.
Ale pewnie to za proste i kiedyś ktoś już podsunął to rozwiązanie ;-)

Ostatnio edytowano 24 września 2019, 18:43 przez valdi, łącznie edytowano 1 raz

PostNapisane: 24 września 2019, 18:33 

Tak jak to opisujesz, to wydaje mi się, że mogło to być to. :-) Co prawda mam wrażenie, że akcja działa się bardziej współcześnie, ale nie można też do końca ufać takiej dziecięcej pamięci. Tak czy owak muszę ten serial w końcu zobaczyć, więc wkrótce się przekonamy, czy to właściwy trop.

PostNapisane: 24 września 2019, 18:46 

To jeszcze nie widziałeś? Zaraz jutro raniutko pędź do spowiedzi! :icon_mad:

Spoko, spoko, żartuję ;-)

PostNapisane: 24 września 2019, 18:59 

Wiesz, tyle jest klasyki (polskiej i światowej), a ja filmem dopiero się interesuję od jakichś trzech i pół roku, że nie dałem rady. ;-)

PostNapisane: 24 września 2019, 19:05 

Jasne, że rozumiem. Tak z przymrużeniem oka ino napisałem. U mnie na rozmaitych plikach czeka tyle filmów, że niestety życia pewnie mi nie starczy, żeby choć raz je spiłować.

PostNapisane: 24 września 2019, 20:37 

Posty na Forum KP: 6471
Znam tę chorobę dobrze. Tyle rzeczy do obejrzenia, a czasu brakuje... A jeszcze przecież trzeba żyć, pracować i spać. :-D

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 41 ]  Przejdź na stronę... Poprzednia  1, 2, 3, 4  Następna

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]