Forum Polskiego Kina

Teraz jest 23 grudnia 2024, 09:40

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]

Autor Wiadomość
PostNapisane: 11 sierpnia 2016, 21:46 

Dziś w "GW" znakomity wywiad

http://wyborcza.pl/duzyformat/1,127290, ... ukiem.html

jeśli ktoś nie kupił w kiosku to stracił. Pan Andrzej był osobą intrygującą, ale trudną. W całym wywiadzie ani jednego słowa o żonie...

Edit:
Temat przeniesiony z działu "Polskie kino, telewizja, teatr telewizji, filmy, seriale"

Moviemaker

PostNapisane: 11 sierpnia 2016, 22:08 

Posty na Forum KP: 537
Wyborczą dziś kupiłem, aby dołączyć do mojego gigantycznego zbioru tekstów Witolda Sadowego dzisiejszy o Wojciechu Zagórskim. Wywiad przeczytałem i także uderzyła mnie całkowita w nim nieobecność nazwiska Iga Cembrzyńska.

PostNapisane: 11 sierpnia 2016, 23:15 

Z tekstu wynika, że chorym Andrzejem zajmował się właściwie tylko brat Janusz. Może pani Iza się po prostu nie sprawdziła w roli opiekunki i to milczenie jest znaczące?

PostNapisane: 12 sierpnia 2016, 10:07 

Posty na Forum KP: 1006
niniwa22 napisał(a):
Z tekstu wynika, że chorym Andrzejem zajmował się właściwie tylko brat Janusz.

Nie tylko...bo jest tam także mowa o młodym człowieku o imieniu Mateusz.

PostNapisane: 13 sierpnia 2016, 16:39 

No ale chyba ten Mateusz był opłaconym pielęgniarzem.

PostNapisane: 17 sierpnia 2016, 01:16 

Posty na Forum KP: 6173
niniwa22 napisał(a):
Z tekstu wynika, że chorym Andrzejem zajmował się właściwie tylko brat Janusz. Może pani Iza się po prostu nie sprawdziła w roli opiekunki i to milczenie jest znaczące?

To jest opowieść jednej strony, niekoniecznie przecież obiektywna. Bracia kochali się całe życie dość szorstko, jak wynika z tego wywiadu.

Ale coś jest na rzeczy, co potwierdza sama IC:
Cytuj:
W książce przyznaje pani, że obecnie nie mieszkacie razem.

Chwilowo. Jędrek jest otoczony ludźmi, którzy go bardzo szanują podziwiają i mu pomagają.

http://film.onet.pl/artykuly-i-wywiady/ ... iad/0z0vmh

Cytuj:
Andrzej spędził w szpitalu długie tygodnie na żmudnej rehabilitacji. Po miesiącu ubłagał lekarza, by dał mu przepustkę do domu na dzień, dwa. Przywiozłam go do nas, na Ochotę. Leżał w łóżku, patrzył na mnie i nasze zwierzęta. Obiecałam sobie, że zrobię wszystko, by wyciągnąć go z choroby. Zaczęła się walka. Przychodzili rehabilitanci, lekarze. Zrezygnowałam z pracy. Liczył się tylko on - opowiada aktorka w mającej się niedługo ukazać książce "Mój intymny świat". .

Niestety, obecnie stan zdrowia Kondratiuka jest zły. Wymaga on stałej opieki specjalistów, dlatego teraz jest pod opieką brata.

http://www.se.pl/rozrywka/gwiazdy/iga-c ... 90708.html

Nie doszukiwałbym się tu sensacji, pani Iga ma prawie 80 lat i niekoniecznie ma siły fizyczne i warunki finansowe na godną opiekę.

PostNapisane: 17 sierpnia 2016, 11:46 

Posty na Forum KP: 1073
Cały numer tego "Dużego Formatu" bardzo dobry. Rozmowa z Januszem Kondratiukiem ciekawa, zaskoczyła mnie jego otwartość w mówieniu o sprawach trudnych i zapewne bolesnych. Andrzej wyłania się z tej rozmowy jako postać dość antypatyczna. No i oczywiście uderzający brak nawet słowa o Idze. Dziwne... Niedawno w Tok FM przy okazji promocji książki była rozmowa z Cembrzyńską, która mówiła, że nie ma wiele czasu, bo musi się zajmować bardzo chorym Jędrusiem.

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]