Forum Polskiego Kina

Teraz jest 22 grudnia 2024, 08:59

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 170 ]  Przejdź na stronę... Poprzednia  1 ... 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10 ... 15  Następna
Autor Wiadomość
PostNapisane: 4 lipca 2020, 09:26 

Posty na Forum KP: 2675
Rafal Dajbor napisał(a):
Zawiesiłem wypowiedź Wojciecha Wilińskiego, czyli Zenka z "40-latka"

Prościej byłoby napisać "sierzanta" :-)

PostNapisane: 4 lipca 2020, 17:52 

Posty na Forum KP: 537
Aaaa, bo on był sierżantem w "40-latku" tylko w jednym odcinku, a jego postać rozwinęła się w "40-latku. 20 lat później", więc siłą rzeczy to mi się bardziej on kojarzy z Zenkiem z pizzerii. :-D W sensie filmowym, bo tak w ogóle to mi się kojarzy z byciem moim kolegą z Teatru Żydowskiego. :-)

PostNapisane: 8 lipca 2020, 12:33 

Czy mi się wydaje, czy w filmie Tętno Mariusz Gorczyński zagrał kilkusekundowy epizod listonosza w 38 minucie?

https://www.youtube.com/watch?v=WfkEhP6j3ps

PostNapisane: 8 lipca 2020, 17:30 

pawelbn89 napisał(a):
Czy mi się wydaje, czy w filmie Tętno Mariusz Gorczyński zagrał kilkusekundowy epizod listonosza w 38 minucie?

Szanowny Kolego, jest Kolega prawdziwym Odkrywcą, godnym miana Magellana, że tak zrymuję. ;-) A już tak całkiem poważnie, to szalenie dziękuję za ten sygnał i za to odkrycie, bo to w rzeczy samej jest dla mnie odkrycie. To oczywiście jest Mariusz Gorczyński. Cieszę się, bo w znaczącym stopniu, gdy się na to Forum (a ściślej, na poprzednie, związane z Kino Polska) pakowałem, to także z myślą o tym, że może ktoś i o Gorczyńskim wie coś, czego nie wiem ja i pomoże mi coś odkryć. I sprawdziło się! :-)

Rola już oczywiście dopisana na mojej stronie do filmografii Gorczyńskiego. Ponadto przy wypowiedziach Krzysztofa Prymka (drugi reżyser "Tętna") i Gerarda Zalewskiego (reżyser "Tętna") dopisałem że także i przy tym filmie zetknęli się z Gorczyńskim. Jeszcze raz serdeczne dzięki! :-)

A ponieważ zawiesiłem dziś kolejną wypowiedź - aktora Marka Prażanowskiego - przeto zapraszam do lektury. :-)

PostNapisane: 8 lipca 2020, 19:44 

Film "Tętno" leci jutro o 14:25 na TVP Kultura - mogę go nawet nagrać na potrzeby filmoteki Mariusza Gorczyńskiego. ;-)

PostNapisane: 8 lipca 2020, 20:05 

Bardzo poproszę, bo to, co jest na YouTube to jakaś zgroza. :-) Poproszę więc o nagranie. :)))

PostNapisane: 8 lipca 2020, 20:10 

Prawda - YouTube zazwyczaj nie grzeszy dobrą jakością obrazu. Ja się nawet chwilę zastanawiałem, czy to aby na pewno Gorczyński. ;-) Ale nagranie z telewizji, choć pewnie też nie będzie specjalnie zjawiskowe, powinno być znacznie lepsze.

PostNapisane: 9 lipca 2020, 10:05 

Nieskromnie mówiąc to jest duże odkrycie, bo żaden z portali nawet filmpolski.pl nie Wymienia Jego w obsadzie filmu :)

Co do filmu Tętno kiedyś ściągnąłem go z chomika. Jakość moim zdaniem tak na 4+ :) Dużo lepsza od nagrania z yt :)

Rafal Dajbor napisał(a):
pawelbn89 napisał(a):

Szanowny Kolego, jest Kolega prawdziwym Odkrywcą, godnym miana Magellana, że tak zrymuję. ;-) A już tak całkiem poważnie, to szalenie dziękuję za ten sygnał i za to odkrycie, bo to w rzeczy samej jest dla mnie odkrycie. To oczywiście jest Mariusz Gorczyński. Cieszę się, bo w znaczącym stopniu, gdy się na to Forum (a ściślej, na poprzednie, związane z Kino Polska) pakowałem, to także z myślą o tym, że może ktoś i o Gorczyńskim wie coś, czego nie wiem ja i pomoże mi coś odkryć. I sprawdziło się! :-)

Rola już oczywiście dopisana na mojej stronie do filmografii Gorczyńskiego. Ponadto przy wypowiedziach Krzysztofa Prymka (drugi reżyser "Tętna") i Gerarda Zalewskiego (reżyser "Tętna") dopisałem że także i przy tym filmie zetknęli się z Gorczyńskim. Jeszcze raz serdeczne dzięki! :-)

A ponieważ zawiesiłem dziś kolejną wypowiedź - aktora Marka Prażanowskiego - przeto zapraszam do lektury. :-)

PostNapisane: 9 lipca 2020, 13:01 

Już wymienia, bo wysłałem info. Więc odkrycie się szerzy i idzie w świat. :-)

PostNapisane: 1 sierpnia 2020, 21:27 

W ostatnich dniach zawiesiłem dwie nowe wypowiedzi - gitarzysty (i syna Bohdana Krzywickiego) Jacka Krzywickiego oraz Barbary Horawianki. Zapraszam do lektury. :-)

PostNapisane: 7 sierpnia 2020, 16:52 

Dziś zaś zawiesiłem wypowiedź Czesława Bogdańskiego (szerzej znanego widzom "Klanu" oraz miłośnikom "07 zgłoś się" jako niejaki Gryzboń vel Karolak). Zapraszam do lektury, szczególnie jeśli kogoś interesują knajpiane programy artystyczne, albo jest ciekaw co robiła Ewa Lemańska równocześnie z graniem w "Janosiku". :-)

PostNapisane: 19 sierpnia 2020, 21:41 

Dziś zawiesiłem wypowiedź Krzysztofa Machowskiego. Zapraszam do czytania. :-)

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 170 ]  Przejdź na stronę... Poprzednia  1 ... 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10 ... 15  Następna

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]