Ja się kompletnie na tym nie znam, ale każda zmiana czy reforma sytuacji w tym sektorze wydaje się pożądana; o ile przeprowadzanie rekonstrukcji idzie w miarę sprawnie, to dystrybucja zrekonstruowanych filmów czy nawet tych niezrekonstruowanych pozycji, które też warto byłoby jakoś udostępniać widzom, obejmuje jak na razie tylko małą część ogółu filmów; tak na przykład Studio Tor dosyć chętnie dzieli się swoimi filmami zarówno w sieci, jak i w telewizji i na nośnikach, natomiast Studio Kadr ogranicza się tylko do głównie polsatowskich kanałów telewizyjnych i swojego VOD. Przed chwilą znalazłem
taką listę, udostępnioną kiedyś w BIP-ie Studia Kadr - jest tam ogromna lista filmów, co do których Kadr jest jednym z właścicieli praw, a pozostałe to Studio Zebra, Studio Tor i Filmoteka. Nie byłbym sobą, gdybym nie wspomniał, że na liście znajduje się większość, jeśli nie wszystkie filmy Janusza Nasfetera, których ręka rekonstruktorów jeszcze nie tknęła, a niewątpliwie na to zasługują i myślę, że inni forumowicze się ze mną zgodzą. Połączenie, o którym piszesz, niewątpliwie usprawniłoby, albo nawet w praktyce umożliwiłoby zajęcie się rekonstrukcją i dystrybucją tych i wielu innych wartych uwagi filmów z tej listy.