Forum Polskiego Kina

Teraz jest 20 listopada 2024, 12:43

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 115 ]  Przejdź na stronę... Poprzednia  1 ... 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10  Następna
Autor Wiadomość
PostNapisane: 24 września 2018, 19:45 

Posty na Forum KP: 6173
MarianPaz napisał(a):
Okazuje się, że wbrew ocenom o których pisał Chojrak, to nie "Zimna wojna" została uznana za najlepszy film a "Kler".
Ale ja pisałem o dziennikarzach trojmiasto.pl.

karel napisał(a):
Złote Lwy rzeczywiście wyjątkowo łatwe do przewidzenia. Zaskakiwać może jedynie fakt, że film Pawlikowskiego nie dostał - poza najważniejszą - w zasadzie żadnych istotnych nagród.

Za dźwięk i montaż jeszcze dostał, ale istotnie, jak na rzekome arcydzieło to wyjątkowo skromnie. pominięto zjęcia i fantastycznie sprokurowaną muzykę przez Marcina Maseckiego. Dziwne.
Kompletnie za to po raz kolejny przepadł Zanussi.

karel napisał(a):
Zobaczymy, ale coś mi się wydaje, że efektu "Idy" w Hollywood nie osiągnie. Nawet świetny dowcip nie bawi tak samo opowiedziany po raz kolejny.
I mnie się tak wydaje, choć kto tam ich wie...

PostNapisane: 24 września 2018, 23:10 

Posty na Forum KP: 2318
Chojrak napisał(a):
Ale ja pisałem o dziennikarzach trojmiasto.pl.
Przecież wiem że nie o swoich. Swoją drogą ciekaw jestem innych zestawień. Często było takowe w "Kinie".

PostNapisane: 25 września 2018, 14:17 

Posty na Forum KP: 6471
No i w "Filmie". Dziesięciu Gniewnych Ludzi chyba...

PostNapisane: 13 października 2018, 15:52 

Posty na Forum KP: 537
Dziś gościem Radia Plus, którego słucham w samochodzie, był Ryszard Bugajski. Pytany był o ostatnio widziane polskie filmy. I przeciwstawił sobie "7 uczuć" Koterskiego i właśnie "Zimną wojnę". Powiedział, że film Koterskiego go poruszył, wstrząsnął nim, a "Zimna wojna", jak się wyraził, zgodnie z tytułem, jest "zimna". Wywołuje podziw maestrią techniczną, ale pozostawia zimnym. Bardzo zbieżne z wieloma opiniami forumowiczów, więc przytaczam. :-)

Ostatnio edytowano 13 października 2018, 20:21 przez Rafal Dajbor, łącznie edytowano 1 raz

PostNapisane: 13 października 2018, 16:23 

Już niedługo francuska premiera "Zimnej wojny", a tymczasem magazyn "Elle" zachwyca się Joanną Kulig.

Obrazek

PostNapisane: 13 października 2018, 17:37 

Rafal Dajbor napisał(a):
...Ryszard Bugajski. Pytany był o ostatnio widziane polskie filmy. I przeciwstawił sobie "7 uczuć" Koterskiego i właśnie "Zimną wojnę". Powiedział, że film Koterskiego go poruszył, wstrząsnął nim, a "Zimna wojna", jak się wyraził, zgodnie z tytułem, jest "zimna".
Nic dodać, nic ująć. Prawdę mówi. :-)
Co do Kulig, to wyskakuje już zewsząd, w "7 uczuć" była także. Ma swoje 5 minut, może się wyrobi i okrzepnie, ale na razie dla mnie, póki co, aktorka zupełnie przeciętna. Bardzo przepraszam.

PostNapisane: 13 października 2018, 17:48 

Chojrak napisał(a):
Nic dodać, nic ująć. Prawdę mówi. :-)
Nie prawdę a swoje zdanie zbieżne z Twoja opinią a rozbieżne z tymi którym film się bardzo podobał. :)

PostNapisane: 13 października 2018, 18:38 

Posty na Forum KP: 6471
Nie przypuszczałem, że w tej materii zdanie moje i akurat Bugajskiego będzie tak zbliżone. :-)
Co do Kulig - życzę jej sukcesów, których trochę już zresztą ma, jest interesująca i z pewnością wyrazista, aczkolwiek... hmm... Ujmę to może w ten sposób, że mnie Chojrak przepraszać nie musi. ;-)

PostNapisane: 13 października 2018, 18:50 

Posty na Forum KP: 537
Ja jeśli chodzi o Kulig to jednak nie przesadzałbym w żadną stronę. Oczywiście, że to jeszcze aktorka stosunkowo młoda, dopiero nabierająca rozpędu, nie ma sensu robić z niej drugiej Meryl Streep. Ale jednak jest to ktoś, kto gra dobre role, w dobrych i ważnych filmach, więc nie jest jednak aż tak "przeciętna". :-)

PostNapisane: 14 października 2018, 06:54 

Posty na Forum KP: 2675
Gra dobre rolę, ale jakbym miał powiedzieć, czym się interpretacje tych ról różnią od siebie, to miałbym zagwozdkę.
I tu leży pies.

PostNapisane: 14 października 2018, 11:40 

Rafal Dajbor napisał(a):
Ale jednak jest to ktoś, kto gra dobre role, w dobrych i ważnych filmach, więc nie jest jednak aż tak "przeciętna". :-)
Na nic tak nie czekam, jak na dowody aktorskiego geniuszu J. Kulig. Nic do niej nie mam, zdolna, fajna dziewczyna. Ale w ciągu kilku ostatnich tygodni widziałem ją w 3 pozycjach: "Kler", "7 uczuć" i reklamie "Reserved", którą jest obsesyjnie puszczana przed każdym filmem ostatnio. Poza swoją fizis, która jest absolutnie OK (acz robienie z niej wampa to lekka przesada), no niestety nie zobaczyłem żadnej magii. I jak tu widać, inni też tego jakoś jej nie dostrzegli. Tak, to były skromne rólki, ale w żaden sposób się tam nie wybijała. Była zwyczajnie normalna.
Ma wszelkie atuty by być wielka: niebanalny wygląd, mocny charakter, a jej nazwisko jest gorące już chyba na całym świecie. Dostała, jakże rzadką, SZANSĘ. Trzymam kciuki.

MarianPaz napisał(a):
Nie prawdę a swoje zdanie
W sytuacji subiektywnego oceniania rzeczy niemierzalnych, zdanie każdego oceniającego JEST jego prawdą. No chyba , że masz jakieś wzory i prawa, które udowodnią, że Bugajski albo ja kłamiemy... ;)

PostNapisane: 14 października 2018, 12:03 

Czymże wobec tego jest fausz?

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 115 ]  Przejdź na stronę... Poprzednia  1 ... 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10  Następna

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]