Odnośnie tego mojego postu(
viewtopic.php?p=16356#p16356) i odpowiedzi pewnych użytkowników tego forum na niego(za co dziękuję): Na tą chwilę nie zmieniam swojego zdania w tej sprawie, a precyzując napiszę, że "oczekiwałbym" np. w przypadku OAR: 1,375:1(i np. taśmy filmowej 35 mm) dla jakiegoś tytułu(np. filmu czy serialu) widoczności "na ekranie" "pełni" obrazu zapisanego na każdej z klatek filmowych tj. oczekiwałbym tego, aby widać było nawet "zaokrąglone rogi obrazu", które to chyba takie są - klatka na taśmie filmowej ma chyba w takim kształcie swoje "rogi"(ich kształt nie jest "do kąta prostego" - klatka filmowa na taśmie filmowej np. 35 mm nie ma kształtu prostokąta - odnośnie jej pełnej powierzchni)(wtedy "dopiero" chyba - wraz z widocznością "całej" klatki obrazu(wraz z oryginalnymi "zaokrąglonymi rogami") - widać by było "całą" powierzchnię zarejestrowanego na taśmie filmowej obrazu). Zgadza się to ze stanem faktycznym co piszę w tym poście o kształcie klatki filmowej na taśmie filmowej np. 35 mm ?
"Główny problem w tematach, o których rozmawiamy to to, aby nie nastąpiło: "Zaburzenie kompozycji kadru""(streszczając i modyfikując pewne wypowiedzi) - zgadzam się z tym przy czym jednocześnie "opowiadam się" za uzyskaniem z taśmy filmowej "całkowitej, maksymalnej pełni obrazu" zarejestrowanej na niej, o czym już pisałem.
================================================
dima napisał(a):
MarianPaz napisał(a):
Cytuj:
Zaś w wersji cyfrowej odnowione filmy będzie można oglądać na platformie streamingowej, która powstanie jeszcze w tym roku. Na stronie, której uruchomienie zaplanowane jest na wrzesień tego roku znajdą się polskie filmy z ostatnich siedmiu dekad.
Przypominam jakby co...:
Cytuj:
VI. TERMIN REALIZACJI ZAMÓWIENIA
Termin realizacji Zamówienia:
a) termin dostarczenia wersji testowej platformy nie później niż do dnia 01.06.2020 r.
b) termin uruchomienia platformy w wersji produkcyjnej nie później niż do dnia 01.09.2020 r.
c) termin modyfikacji lub korekt najpóźniej do dnia 15.09.2020 r.
d) termin odbioru platformy/serwisu przez Zamawiającego nie później niż do dnia 31.10.2020 r.
Źródło cytatu:
http://bip.wfdif.com.pl/przetargi-wfdif ... _dobry.pdf Być może jednak faktycznie będzie to(przynajmniej według planów) wrzesień 2020 roku, a nie październik tegoż roku.
Z tego co widzę: 12 lutego 2020 roku nastąpiła modyfikacja załącznika(
http://bip.wfdif.com.pl/przetargi-wfdif ... _20191.pdf) w którym "pod" nazwą kolumny: "Termin realizacji zamówienia" widnieje zapis: "skrócony o 5 tygodni w stosunku do terminu, o którym mowa w Rozdziale VI lit. d) SIWZ." - z tego co widzę, w kolumnie o której mowa, w poprzedniej wersji tego załącznika, zapisane było(m.in. i to: długopisem jakby) "po prostu": "5 tygodni".
================================================
Do niczego nikogo nie namawiam. Być może w treści powyższej wiadomości(postu) pomyliłem się niecelowo(mogę się niecelowo mylić w treści tegoż postu). Przedstawiłem tu również swoje prywatne zdanie, opinie, rozważanie oraz wiedzę z którymi nikt nie musi się zgadzać i które mogą być w części bądź całościowo, niezamierzenie: błędne. Za wszelkie zło: przepraszam.