MarianPaz napisał(a):
Wszystkie komedie na 99,99% będą w 16:9. Teoretycznie pierwsze dwa filmy powinni wysłać jutro, ale jak znam życie pewnie będą w przyszłym tygodniu. Możliwe że wcześniej ktoś wrzuci screeny z Blu-ray, a wtedy na pewno dam info w tym temacie.
Btw w 2019 roku i DVD? Toż to powinno być już w muzeum.
Komedie Barei mnie wysyłali już wczoraj (Empik), dzisiaj widzę oczekuje na doręczenie. Spodziewam się jednak 16:9, nie czarujmy się rekonstrukcji nowych tych komedii (Barei) nie było/ma. Irytuje mnie to że dystrybutor nie odpisuje na maile więc tak naprawdę kupujemy kota w worku. Swoistą zagadką są też 2 daty premiery bo komedie Barei wysłali już (datowane na 5 grudnia) a np Noce i dnie, Kanał, Seksmisja dopiero premiera 12 grudzień.
Jednym słowem nie wiadomo nic czy nośnik będzie BD50 (dwuwarstwowy) czy BD25 (jednowarstwowy), czy proporcje będą oryginalne czy przekadrowane do 16x9, czy będą jakiekolwiek dodatki poza samym filmem, czy ścieżka dźwiękowa znów będzie kodowana w stratnym DD czy może pokuszą się chociaż o bezstratny LPCM.
Ponieważ uwielbiam polskie komedie to zakupiłem je bo obstawiam że szybko mogą zniknąć z rynku (dystrybutor za dużo pozycji w swoim dorobku też nie ma), ale ani tego dystrybutor nie promuje więc nie wiem czy nie wierzy w ogóle w rentowność tych wydań? Trochę dziwne podejście....
PS Na stronie dvdmax są skany okładek komedii i np Poszukiwany poszukiwana 16:9 1.78 oraz PCM 2.0, Brunet wieczorową porą, Co mi zrobisz jak mnie złapiesz 4:3 1.37 oraz PCM 2.0, Nie ma róży bez ognia 16:9 1.78 PCM 2.0 Nie lubię poniedziałku 16:9 1.78 pytanie na ile pokrywa się to co pisze na okładce a co jest w rzeczywistości