Forum Polskiego Kina

Teraz jest 22 grudnia 2024, 06:54

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 169 ]  Przejdź na stronę... Poprzednia  1, 2, 3, 4, 5 ... 15  Następna
Autor Wiadomość
PostNapisane: 24 czerwca 2016, 15:42 

Posty na Forum KP: 2675
Są już zwiastuny filmu o Beksińskich. Zapowiada się dobrze, zarówno role główne jak i soundtrack....

PostNapisane: 24 czerwca 2016, 16:48 

Posty na Forum KP: 768
Jestem bardzo ciekawy tego filmu, gdyż przez wiele lat byłem fanem twórczości Zdzisława Beksińskiego a czasem słuchałem audycji Tomka Beksińskiego w "Trójce".
Czekam na ten film.

https://www.youtube.com/watch?v=eJtMpZFVQ2w

https://www.youtube.com/watch?v=9MrrqAcPOaE

https://www.youtube.com/watch?v=6GifAoNZuQc

Pozdrawiam

PostNapisane: 24 czerwca 2016, 22:27 

Posty na Forum KP: 2318
Na ten film już od dawna wiedziałem że pójdę do kina w ciemno, bez względu na recenzje. Jesień z pewnością przyniesie nam wiele interesujących tytułów. :)

PostNapisane: 27 czerwca 2016, 08:42 

Posty na Forum KP: 6471
Też widziałem zwiastun i również zamierzam pójść na ten film do kina. Historia Beksińskich jest niezwykle ciekawa, mam nadzieję, że taki będzie też sam film. Ogrodnik jako Tomasz Beksiński wypada bardzo przekonująco w tej zajawce.

PostNapisane: 27 czerwca 2016, 13:28 

Posty na Forum KP: 1440
Tomasza Beksińskiego pamiętam z audycji "Wieczór płytowy" z radiowej Dwójki.To były lata 80-te,stereofoniczny Zodiak i kolumny Altusy.Teraz taka audycja nie jest już możliwa ze względu na prawa autorskie,a charakterystyczny głos i opowiadania o płytach przywożonych zazwyczaj z Zachodu (winyle) teraz bezcenne.

PostNapisane: 27 czerwca 2016, 16:28 

Posty na Forum KP: 2675
Beksińskiemu zawdzięczam znajomość z Depeche Mode, Marillion, Alphaville i King Crimson -juz sam zestaw pokazuje, jak ciekawa była to postać. Pamiętam z jego audycji, że nienawidził instrumentów dętych - jak on straszliwie krzywił się na płytę "Rattle And Hum" zespolu U Dwa ;-) pamiętam też, jak ostro jechał po Marillion bez Fisha...
Ciekawe, czy coś z tego znajdzie się w filmie.

PostNapisane: 27 czerwca 2016, 19:40 

Posty na Forum KP: 3391
Ja tez będę bardzo ciekaw efektu końcowego. Beksiński to fragment mojego życia również
Pozdrawiam serdecznie ;)

PostNapisane: 16 sierpnia 2016, 14:37 

Właśnie rozpoczęły się zdjęcia do filmu "Dywizjon 303" i pewne informacje budzą mój niepokój. W rolach głównych wystąpią Zakościelny oraz Adamczyk, i jakoś nie potrafię wykrzesać z siebie entuzjazmu na myśl o tej decyzji. Mam nadzieję, że na dalszym plane nie zobaczymy obsady iście wyrwanej z polskich seriali czy też "komedii romantycznych". Reżyserią zajmie się Saniewski a nie jak dotąd informowano Palkowski, co też nie do końca mnie przekonuje. A na koniec oznajmiono, że w planowanej 110 minutowej fabule, aż 27 minut stanowić mają popisy lotników wygenerowane przez komputery, i jak zaznaczają mają być na światowym poziomie. Nie wiem czy przy budżecie na poziomie 14 milionów złotych można wyprodukować na prawdę przekonujące efekty specjalne, które nie bedą razić sztucznością. Obawiam się, że z tej zwycięskiej bitwy polskich lotników zrobiony zostanie film który poniesie dotkliwą kleskę, choć jak najbardziej chcialbym się mylić. Premiera już za rok i oby nie była to powtórka z "rozrywki" w stylu "Bitwy Warszawskiej" czy "Bitwy pod Wiedniem".

PostNapisane: 16 sierpnia 2016, 16:37 

Posty na Forum KP: 537
Budżet budzi obawy, ale nie bardzo z kolei rozumiem co jest nie tak z Zakościelnym, a zwłaszcza z Adamczykiem? To są dobrzy aktorzy.

PostNapisane: 16 sierpnia 2016, 17:03 

Po prostu nie przepadam za nimi i średnio pasują mi w tym filmie, zwłaszcza Adamczyk. Niestety kojarzą mi się wyłącznie z tym typem filmów których straszenie nie lubię.

Dziś wystartowały zdjęcia do nowego filmu Doroty Kędzierzawskiej ''Żużel'". :)

http://rzeszow-news.pl/we-wtorek-zdjeci ... e-na-plan/

PostNapisane: 16 sierpnia 2016, 18:33 

Posty na Forum KP: 4329
Więc kto miałby w lotniczym filmie zamiast nich? Mam nadzieję, że inne rzeczy też będą komputerowo, bo chyba nie będą się kopać z koniem jak w przypadku Szerloka (postawienie Londynu w Warszawie) tudzież Czasu honoru (kręcenie się w kupce ruin wśród blokowiska)

PostNapisane: 16 sierpnia 2016, 18:55 

To już kwestia indywidualna, mi w każdym razie taka obsada nie podchodzi. Dla mnie na przykład osoby grające w serialu "Czas honoru" sprawiły, że nie byłem w stanie ogladac tego serialu. Tak już mam. :)

Bardzo istotne jest również to, że producentem "Dywizjonu 303" jest Samojłowicz, autor takich filmów jak "Kac Wawa", "Ixjana" czy "Tajemnice Westerplatte". Niestety czuję, że okazja na świetny film zostanie zaprzepaszczona. Szkoda że fiilmu reżyseruje Pasikowski, który startował z podobnym projektem o dofinansowanie w PiSFie.

Co do Londynu, to część zdjęć ma zostać nakręconych w UK więc raczej nie bedzie trzeba stawiać scenografii w Warszawie, a i będzie też trochę Brytyjczyków w obsadzie.

Aha, film ma mieć też wątek miłosny przez co pewnie Zakościelny i Adamczyk w obsadzie. Jeśli duży udział w konstruowaniu scenariusza i doborze aktorów ma Samojłowicz, to wcale mnie nie zdziwiłoby gdyby stał się murowanym kandydatem do Złotych Węży.

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 169 ]  Przejdź na stronę... Poprzednia  1, 2, 3, 4, 5 ... 15  Następna

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]