Forum Polskiego Kina

Teraz jest 20 listopada 2024, 01:21

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 37 ]  Przejdź na stronę... Poprzednia  1, 2, 3, 4  Następna
Autor Wiadomość
PostNapisane: 22 marca 2017, 18:31 

Posty na Forum KP: 6173
Pai-Chi-Wo napisał(a):
To jednak robi się wątek światopoglądowy, nie mający nawiązania do tematu.

Sprawa kłamliwych i propagandowych "Wiadomości" nie jest rzeczą światopoglądu, tylko zwykłych faktów.
Twoje zdanie:
Cytuj:
Nie wyobrażam sobie dzisiaj takiego nachalnego wklepywania do głowy propagandowych bzdur jak to było za czasów reglamentowanych ery przedinternetowej.

jest dość mało przekonywujące. Mówiąc delikatnie...
Jest dokładnie odwrotnie. Nigdy dotąd wszelkiej maści hochsztaplerzy nie mieli tak wygodnego i taniego źródła szerzenia propagandy jak dzisiaj. Internet oraz TV w rękach oszołomów może czynić cuda. I czyni.

PostNapisane: 23 marca 2017, 03:09 

Posty na Forum KP: 629
Chojrak napisał(a):
Pai-Chi-Wo napisał(a):
To jednak robi się wątek światopoglądowy, nie mający nawiązania do tematu.

Sprawa kłamliwych i propagandowych "Wiadomości" nie jest rzeczą światopoglądu, tylko zwykłych faktów.

Próbowałem delikatnie ująć, że dyskusja nie jest na temat i potem znów trza będzie porządki robić. Gdyby to jeszcze z innych ust szło to bym się nie porzygał bo Ty przecież uznajesz Wojciecha Sumlińskiego i Grzegorza Brauna za oszołomów. Czyli tak jakby oni byli częścią tego propagandowego bagna o którym mówisz? Za takie GW prawdy objawione to ja dziękuję i kończę.P.S. Społeczeństwo jest zwyczajnie mówiąc niedoinformowane i to jest prawdziwy problem... teraz juz kończę.

PostNapisane: 23 marca 2017, 15:36 

Posty na Forum KP: 2675
Grzegorza Brauna ja osobiście uznaję za człowieka chorego psychicznie, a trochę chorych psychicznie zdarzyło mi się w życiu oglądać, a nawet poddawać znieczuleniom.
Ale nikomu nie wzbraniam go słuchać, spijanie słow z ust ludziom chorym psychicznie przez innych jest zjawiskiem przewijającym się przez całą historię świata.

PostNapisane: 23 marca 2017, 16:00 

Ja, mimo także niepotwierdzonych rewelacji jakie On ma odwagę wygłaszać nie uważam go za chorego. Oznacza to, że nie z wszystkim co mówi się zgadzam.
Znam jego poglady od dawna a konkretnie od słynnegoo wystapienia na zdaje się KUL-u w sprawie kard. Życińskiego, potem z kontrowersji wokół Schetyny. G.B. nie jest chory psychicznie ... i nie potrzebuje znieczuleń. :lol: Osobiście to każdemu wszystko wolno uważać... gorzej już na poziomie argumentacji. Znowu nie tu...

PostNapisane: 23 marca 2017, 21:32 

Posty na Forum KP: 537
Holt_ napisał(a):
Spijanie słow z ust ludziom chorym psychicznie przez innych jest zjawiskiem przewijającym się przez całą historię świata.

:D Lepiej bym tego nie ujął. Nawet bym powiedział, że ta działalność wciąż ma się świetnie. Także w Polsce. :)

PostNapisane: 24 marca 2017, 15:46 

Posty na Forum KP: 1073
Pai-Chi-Wo napisał(a):
Holt_ napisał(a):
Co ma do tego wyobraznia? Wystarczy włączyć Wiadomosci TVP. Ta propaganda nie jest robiona na szperających po necie, tylko dla chłopa spod Łomży. Kazdy troszczy się o swoj elektorat.

Zupełnie zapomniałem o telewizji... nie tylko na chłopa spod Łomży, poziom wykształcenia niczego tu nie gwarantuje. To jednak robi się wątek światopoglądowy, nie mający nawiązania do tematu.

Dyskusja nie dotyczy filmu, bo chyba mało kto się pali, żeby "Wyklętego" oglądać. :lol: W czasie premierowego weekendu poza pierwszą dziesiątką, nawet Rysio z "Klanu" nie pomógł. Może jak zaczną puszczać w narodowej telewizji będzie lepiej :lol:

PostNapisane: 25 marca 2017, 22:02 
ADMINISTRATOR

Już drugi raz czyszczę wątek. Dyskusja nie na temat, sprowokowała nieregulaminowe wpisy i skończyła się kolejnym ostrzeżeniem. Proszę Was o więcej uwagi i wyczucia! Paj - ogranicz "wycieczki osobiste", Chojrak - ogranicz "szeroki kontekst polityczny".

PostNapisane: 25 marca 2017, 23:43 

Ja już w ogóle nie zaglądam do niektórych wątków, bo wiem, że o filmach nie będzie tam zbyt wiele powiedziane. :)

PostNapisane: 26 marca 2017, 00:03 

Pan Anatol napisał(a):
Ja już w ogóle nie zaglądam do niektórych wątków, bo wiem, że o filmach nie będzie tam zbyt wiele powiedziane. :)

Owszem. Zdarzało mi się nieraz samemu przyczyniać się do takiego czegoś. Ale zrezygnowałem, bo to pociąga za sobą albo inwektywy, albo dwunastokilometrowe wpisy nie na temat, a w dodatku stawia Admina "w konieczności interwencji", że takim milicyjnym slangiem polecę. ;)

nałka napisał(a):
W czasie premierowego weekendu poza pierwszą dziesiątką, nawet Rysio z "Klanu" nie pomógł

Żeby to jeszcze był sam Rysio z "Klanu"... Ale w obsadzie także Chabior, Gogolewski, Rayzacher, Teleszyński, Troński, Siudym, Łukaszewicz... Że o mniej może znanych, a nie mniej znakomitych aktorach, jak choćby Jarosław Witaszczyk, Dominik Bąk, czy Grzegorz Kowalczyk nie wspomnę... I klapa. Może jednak rada Pana Jezusa dla malarza Styki powinna wejść do szerszego obiegu? ;)

PostNapisane: 26 marca 2017, 23:11 

Rafal Dajbor napisał(a):
Pan Anatol napisał(a):

Owszem. Zdarzało mi się nieraz samemu przyczyniać się do takiego czegoś. Ale zrezygnowałem, bo to pociąga za sobą albo inwektywy, albo dwunastokilometrowe wpisy nie na temat, a w dodatku stawia Admina "w konieczności interwencji", że takim milicyjnym slangiem polecę. ;)

nałka napisał(a):
W czasie premierowego weekendu poza pierwszą dziesiątką, nawet Rysio z "Klanu" nie pomógł

Żeby to jeszcze był sam Rysio z "Klanu"... Ale w obsadzie także Chabior, Gogolewski, Rayzacher, Teleszyński, Troński, Siudym, Łukaszewicz... Że o mniej może znanych, a nie mniej znakomitych aktorach, jak choćby Jarosław Witaszczyk, Dominik Bąk, czy Grzegorz Kowalczyk nie wspomnę... I klapa. Może jednak rada Pana Jezusa dla malarza Styki powinna wejść do szerszego obiegu? ;)

Według Sumlińskiego Rayzacher miał bliską znajomość z Komorowskim i razem brali udział w pewnym
przedsięwzięciu finansowym za nie swoje pieniądze...

Jestem za tym żeby ten temat usunąć w całości.

PostNapisane: 26 marca 2017, 23:32 

Pai-Chi-Wo napisał(a):

Według Sumlińskiego Rayzacher miał bliską znajomość z Komorowskim i razem brali udział w pewnym
przedsięwzięciu finansowym za nie swoje pieniądze...

Jestem za tym żeby ten temat usunąć w całości.

A może zamiast domagać się usunięcia tematu w całości - zaprzestałbyś wpisywania tu produkowanych przez wariatów, plagiatorów i mitomanów insynuacji? Taka mała propozycja

PostNapisane: 26 marca 2017, 23:39 

Wybieram opcję drugą chyba że lubisz nabijać posty?

Rafal Dajbor napisał(a):
A może zamiast domagać się usunięcia tematu w całości - zaprzestałbyś wpisywania tu produkowanych przez wariatów, plagiatorów i mitomanów insynuacji? Taka mała propozycja

W Ekstradycji 3 masz pokazane jak się robi z ludzi wariatów i jak to działa.

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 37 ]  Przejdź na stronę... Poprzednia  1, 2, 3, 4  Następna

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]