Forum Polskiego Kina

Teraz jest 22 grudnia 2024, 19:59

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]

Autor Wiadomość
 Tytuł: Camera cafe
PostNapisane: 8 czerwca 2017, 01:28 
ADMINISTRATOR

Jestem bardzo ciekawy Waszych opinii o tym serialu. Przyznam, że na początku zupełnie go nie doceniłem i pominąłem. Dopiero po kilku latach wróciłem trochę przypadkowo do tematu i... większość odcinków przypadła mi do gustu. Domyślam się, że są grupy miłośników oraz wrogów tego serialu. Jednak z uwagi na udział kilku znakomitych aktorów (Pręgowski, Kot, Lamża, Dorociński, Braciak i wielu innych) jest on tak czy inaczej wart obejrzenia. Humor specyficzny ale niektóre dialogi zapadają w pamięć. Osobiście doceniam szczególnie grę aktorską, która wobec najskromniejszej możliwej scenografii, statycznych scen i specyficznego klimatu stoi na wysokim poziomie. A przecież wspomniane wyżej okoliczności raczej nie ułatwiają aktorom pracy - muszą oni dać z siebie naprawdę wszystko. I za to lubię ten serial;-)

Tytuł: Re: Camera cafe
PostNapisane: 8 czerwca 2017, 07:55 

Posty na Forum KP: 537
http://poludnie.com.pl/kultura/item/164 ... st-w-pracy W wywiadzie, który swego czasu przeprowadziłem z Sebastianem Konradem wspomina on w jednym zdaniu o przyczynach, które jego zdaniem złożyły się na to, że serial nie osiągnął zakładanego powodzenia.

Tytuł: Re: Camera cafe
PostNapisane: 8 czerwca 2017, 12:32 
ADMINISTRATOR

Przeczytałem cały wywiad z "Sylwkiem" (z Camera Cafe rzecz jasna);-) Tak, na pewno to o czym mówi Sebastian Konrad miało duży wpływ na odbiór serialu. Zresztą ta sytuacja trwa od początku aż do dziś. Powtórki na tvn były wiele lat temu i często "wyrwane z kontekstu" - kilkanaście odcinków o różnych porach. Później chyba coś można było zobaczyć w Comedy Central. Było tez wydanie dvd ale niestety tylko części odcinków.

Chyba w dobrym momencie założyłem ten wątek ponieważ Comedy Central od najbliższej soboty rozpoczyna emisję całych bloków (po 6 odcinków) Camera Cafe! Co prawda w nocy (od 1:30) ale przynajmniej będzie okazja do nagrania. Mam nadzieję, że tym razem wyemitują wszystko:-))

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]