Forum Polskiego Kina

Teraz jest 22 grudnia 2024, 13:37

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 297 ]  Przejdź na stronę... Poprzednia  1 ... 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23 ... 25  Następna
Autor Wiadomość
PostNapisane: 14 sierpnia 2018, 15:32 

Posty na Forum KP: 537
To by było możliwe, facet był tancerzem, mógł zostać tak obsadzony. Tyle, że np. ja nie znam jego wyglądu. :)

PostNapisane: 14 sierpnia 2018, 15:38 

Rafal Dajbor napisał(a):
To by było możliwe, facet był tancerzem, mógł zostać tak obsadzony. Tyle, że np. ja nie znam jego wyglądu. :)

Służę: https://www.dailymotion.com/video/x27dguv

Teraz tak mi się przypomniało. W 07 udało mi się rozszyfrować wielu aktorów, ale wciąż trapi mnie kogo zagrał Andrzej Pacyna w odcinku Morderca działa nocą (tu wymiękam, z internetowych czeluści potrafię wygrzebać każdego, ale mimo usilnych prób nie udało mi się ustalić jak ten aktor wyglada). Ktoś coś?

PostNapisane: 21 lutego 2019, 03:55 

Wciąż odkrywam w tym serialu kogoś nowego.

Jestem pewien na 99%, może ktoś potwierdzi, w odcinku "Złocisty" w roli byłej żony Kazimierza Brodzkiego, czy to Grażyna Dyląg-Mikołajczak?

Obrazek

PostNapisane: 21 lutego 2019, 11:50 

Posty na Forum KP: 1249
hubert.h napisał(a):
Wciąż odkrywam w tym serialu kogoś nowego.

Jestem pewien na 99%, może ktoś potwierdzi, w odcinku "Złocisty" w roli byłej żony Kazimierza Brodzkiego, czy to Grażyna Dyląg-Mikołajczak?

Tak - na 100%.

PostNapisane: 21 lutego 2019, 20:44 

Zatem to już druga Grażyna Dyląg w serialu :)

PostNapisane: 1 czerwca 2019, 05:41 

Ciekawostka muzyczna związana z serialem - jadąc samochodem usłyszałem w radiu wywiad z Alicją Majewską. Wokalistka wydaje nową płytę, a na niej, po raz pierwszy na sygnowanej jej nazwiskiem płycie, piosenka z serialu "07 zgłoś się".

PostNapisane: 2 czerwca 2019, 01:18 

Posty na Forum KP: 127
Rafal Dajbor napisał(a):
Wokalistka wydaje nową płytę, a na niej, po raz pierwszy na sygnowanej jej nazwiskiem płycie, piosenka z serialu "07 zgłoś się".

Na jej płycie może tak, ale na innych płytach jest np. wersja w duecie z Grzegorzem Markowskim. Poza tym, są to nowo nagrane wersje. Oryginalna wersja serialowa jest na płycie "Włodzimierz Korcz - 07 zgłoś się" wydanej przez GAD Records.

PostNapisane: 12 listopada 2019, 22:01 

Trwa sypanie się obsady.... Właśnie zmarł pan Marsano, który w ostatnim odcinku, "Przerwanym urlopie", zlecał Kurtowi Rolsonowi zabójstwo w Polsce. Czyli aktor Roman Bartosiewicz.

PostNapisane: 13 listopada 2019, 22:17 

Rafal Dajbor napisał(a):
Trwa sypanie się obsady.... Właśnie zmarł pan Marsano, który w ostatnim odcinku, "Przerwanym urlopie", zlecał Kurtowi Rolsonowi zabójstwo w Polsce. Czyli aktor Roman Bartosiewicz.

Zagrał też w dwóch innych odcinkach milicyjnego technika, ale najbardziej chyba kojarzę go jako uczłowieczonego, mówiącego głosem M. Zembatego Rademenesa z serialu "7 życzeń".

PostNapisane: 15 listopada 2019, 11:46 

Posty na Forum KP: 2675
Wydaje mi się, a nie chce mi się sprawdzać, że grał też w serialu "W labiryncie" takiego przeciwnika Kondrat w instytucie, współpracownika dyrektora Stopczyka.

PostNapisane: 15 listopada 2019, 13:17 

Holt_ napisał(a):
Wydaje mi się, a nie chce mi się sprawdzać, że grał też w serialu "W labiryncie" takiego przeciwnika Kondrat w instytucie, współpracownika dyrektora Stopczyka.

Tak, to on. Natomiast w mojej pamięci pozostanie jednak głównie jako pan Marsano. Zwłaszcza, że kręceniu scen z jego udziałem w Bułgarii towarzyszyły specjalne środki. Bramę posesji pana Marsano grała brama letniej rezydencji Todora Żiwkowa, zaś przy kręceniu scen wewnątrz, w innym już miejscu, panowie Troński i Bartosiewicz musieli zostać przesadzeni z lekka, bo towarzyszący ekipie koleś z bułgarskiej bezpieki wypatrzył w kamerze, że w pierwotnej kompozycji kadru kamera pokaże (co prawda na bardzo dalekim planie, ale jednak) wojskowy port Balczik. :-)

PostNapisane: 30 grudnia 2019, 23:21 

Zmarła Anna Maria Czołnik. Montażystka całego serialu. Wszystkich 21 odcinków. Wykruszają się wszyscy twórcy. Czas płynie nieubłaganie.

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 297 ]  Przejdź na stronę... Poprzednia  1 ... 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23 ... 25  Następna

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]