Forum Polskiego Kina

Teraz jest 22 grudnia 2024, 14:17

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 19 ]  Przejdź na stronę... Poprzednia  1, 2
Autor Wiadomość
 Tytuł: Re: 1983
PostNapisane: 11 grudnia 2018, 00:27 

Posty na Forum KP: 1403
STEN napisał(a):
Nie mam gdzie tego oglądać, więc się nie wypowiadam, ale dziwię się, że się dziwicie wypowiedzi Holland, ona po prostu taka jest... mądrzej już nie będzie...

ale zaSTENowało mądrością

PostNapisane: 11 grudnia 2018, 10:21 

Posty na Forum KP: 6471
Tu nawet nie chodzi o to, czy ktoś powiedział coś głupiego, ale w jaki sposób to zrobił. Po prostu od osób z pewną pozycją, dorobkiem i ... wiekiem należałoby oczekiwać czego innego.

PostNapisane: 11 grudnia 2018, 11:07 

Posty na Forum KP: 6173
STEN napisał(a):
Nie mam gdzie tego oglądać, więc się nie wypowiadam, ale dziwię się, że się dziwicie wypowiedzi Holland, ona po prostu taka jest... mądrzej już nie będzie...

Kiedy właśnie ona taka NIE JEST, bez trudu można znaleźć jej dość interesujące i wyważone sądy. To osoba nie tylko utalentowana, ale i wysoce inteligentna, stąd i powszechne zdziwienie co tej konkretnej, nieszczęśliwej wypowiedzi. Puściły chyba nerwy, a nie powinny na tym poziomie i przy tej klasie twórcy.
Słyszał ktoś o głupim, markowym reżyserze? (Ta profesja wymaga jednak pewnych minimalnych, co do tego, predyspozycji.) Natomiast kompletnie odwrotnie jest z internautami, stąd wpis Holland dziwi ogromnie, zaś kolegi STENA jakoś zdecydowanie mniej... ;)

PostNapisane: 12 grudnia 2018, 00:51 

Posty na Forum KP: 2318
Puściły jej nerwy podobnie jak Idziakowi po filmie "1920 Bitwa Warszawska".

PostNapisane: 24 grudnia 2018, 00:22 

Mnie od tego serialu odrzucił nawet nie scenariusz, ale fatalne wprost aktorstwo. Miałem wrażenie jakby aktorzy dostawali kawałek scenariusza przed wejściem na plan i czytali z promptera. Serial się wpisuje w pewną netflixową konwencję i pewnie dlatego dostaje czasem w miarę pozytywne recenzje poza Polską, ale generalnie, moim zdaniem, przedsięwzięcie jest niewypałem. Ledwie wyrobiłem do ostatniego odcinka. Po którym westchnąłem z ulgą.

PostNapisane: 24 grudnia 2018, 15:46 

Posty na Forum KP: 1006
Chojrak napisał(a):
Nota?

3,5

PostNapisane: 25 grudnia 2018, 16:18 

Posty na Forum KP: 1073
Wszystko jest ledwie maźnięte, pojawia się sugestia, że będzie rozwijane w przyszłych sezonach. Tylko kto ma cierpliwość, żeby na to czekać? Nie działa postać lokalnego Neo, w którego wciela się Musiał – jest w niej coś szalenie bezbarwnego, jego przebudzenie z iluzji, w której żył przez całe życie dokonuje się praktycznie bez żadnych strat na psychice. Słabo pracuje też figura granego przez Więckiewicza milicjanta, zdegradowanego za praworządność, który oprowadza nas po świecie. Twórcy wlepiają mu łzawe wspomnienia z przeszłości i przez większość czasu każą siedzieć w wietnamskiej dzielnicy, a to nad talerzem makaronu, a to nad butelką wódki ryżowej.

Niezła recenzja serialu na dwutygodniku: https://www.dwutygodnik.com/artykul/816 ... olski.html

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 19 ]  Przejdź na stronę... Poprzednia  1, 2

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]