Forum Polskiego Kina

Teraz jest 22 grudnia 2024, 08:30

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 297 ]  Przejdź na stronę... Poprzednia  1 ... 21, 22, 23, 24, 25
Autor Wiadomość
PostNapisane: 13 kwietnia 2024, 20:12 

Jeśli chodzi o podkładanie głosów to tam jest wiele pożyczonych głosów. Ze 3 razy poznaję Zofię Czerwińską, ale nie pamiętam już dokładnie gdzie. Wg mnie scena na basenie z rozmową Borewicza i prostytutki to głos Z. Czerwinskiej. Gdzieś jej głos przewija się jeszcze na dworcu lub lotnisku jako spikerki w którymś z odcinków. Oczywiście M. Gorczyński kilka razy pożyczył głosu i K. Kumor bodaj raz coś tam zdubbingował. Jak przejrzę serię to może napiszę co i jak dokładnie.
Nie jestem pewien czy por. Zubek albo inna pierwszoplanowa postać nie zdubbingowała komuś głosu bo coś mi się zdaje że któraś z postaci mówi takowym głosem dwa czy trzy zdania.
Nie znam dobrze aktora, ale może jeśli słyszeliście w innej produkcji W. Standełłę to czy w Rozkładzie jazdy mówi własnym głosem? Bo coś mi ten głos nie pasuje jakoś.

PostNapisane: 13 kwietnia 2024, 20:49 

forresty napisał(a):
Nie jestem pewien czy por. Zubek albo inna pierwszoplanowa postać nie zdubbingowała komuś głosu bo coś mi się zdaje że któraś z postaci mówi takowym głosem dwa czy trzy zdania.

Zubek, czyli Zdzisław Kozień, raczej nikogo nie dubbingował, ale Marcin Troński, grający jedną z głównych postaci w ostatnim, 21. odcinku ("Przerwany urlop") użyczył głosu także jednemu z aktorów z wcześniejszego odcinka "Złocisty"

PostNapisane: 16 kwietnia 2024, 19:18 

To że Troński dubbingował całą postać to rzecz oczywista. Zubek rzeczywiście chyba nikogo nie podłożył, ale Z. Buczkowski chyba w którymś z odcinków komuś pomógł. obejrzałem kilka pierwszych odcinków i spostrzeżenia:
Andrzej Szenajch - milicjant ep 5 i inwalida na podwórku ep 9
M. Górczyński- ep 11 w roli kolejarza przed wagonem z uśpionymi pocztowcami.
K. Kumor ep.11 jako głos z komisariatu dworcowego w rozmowie z Borewiczem

Jak już wspomniałem Z Czerwińska użyczyła głosu tej niewieście napalonej na Borewicza i muszę jeszcze dojść gdzie ona jeszcze się odezwała bo niewątpliwie gdzieś jeszcze jest. Generalnie to role szeregowych funkcjonariuszy mogło być zdubbingowanych, ale głosy słyszę pierwszy raz. Mam problem z K. Świętochowskim. Niby znany głos, ale zdarza się że w filmach brzmi całkiem inaczej niż w produkcjach dokumentalnych. Do dziś nie jestem pewien czy to nie on nie jest lektorem niektórych odcinków Dziejów Kultury Polskiej.
No i Helena Kowalczykowa była podłożona w którymś z odcinków, ale głos zupełnie mi nieznany.

PostNapisane: 16 kwietnia 2024, 22:19 

Posty na Forum KP: 537
Mariusz jest Gorczyński, a nie Górczyński.
Podkładał głos całkiem sporej liczby postaci. Tu wyszczególniam wszystkie role, w których Gorczyńskiego słychać, ale nie widać: https://mariuszgorczynski.pl/filmografi ... tsynchrony
I rzeczywiście, jest wśród nich kolejarz w "Wagonie pocztowym". :-)

PostNapisane: 24 kwietnia 2024, 13:28 

Posty na Forum KP: 156
W pierwszym odcinku w jednej ze scen zapomnieli zdubbingować Borewicza.

PostNapisane: 22 maja 2024, 11:50 

Posty na Forum KP: 1073
"07 zgłoś się" będzie w wakacje pokazywany w TVP 1 w najlepszym czasie antenowym: W lipcu serial oglądać będzie można w TVP 1 od poniedziałku do środy o 20.30, a od 12 sierpnia - pół godziny później, bo o 20.30, emitowane mają być nowe odcinki "Jagiellonów".

https://www.press.pl/tresc/81869,_07-zg ... zestarzeje

PostNapisane: 26 listopada 2024, 15:21 

Posty na Forum KP: 1073
Wczoraj w związku z kolejną rocznicą premiery emisji serialu w Tok FM była długa rozmowa z Rafałem Dajborem o fenomenie "07 zgłoś się" :-)

https://audycje.tokfm.pl/podcast/167279 ... -zglos-sie

PostNapisane: 26 listopada 2024, 18:18 

Posty na Forum KP: 6471
Rafał jest wszędzie. W weekend był ze swoją książką o "Czterdziestolatku" w Szczecinie, gdzie mieliśmy okazję chwilę porozmawiać. :-)

PostNapisane: 28 listopada 2024, 00:52 

Posty na Forum KP: 537
Staram się być gdzie się da, ale do "wszędzie" bardzo mi daleko. ;-) Karelu, było mi bardzo miło zamienić parę słów! Nałko - mam nadzieję, że audycja Ci się podobała? Nie była niestety na żywo. Nie miałem czasu, nagraliśmy w piątek.

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 297 ]  Przejdź na stronę... Poprzednia  1 ... 21, 22, 23, 24, 25

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]