Forum Polskiego Kina

Teraz jest 3 stycznia 2025, 05:41

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]

Autor Wiadomość
PostNapisane: 25 czerwca 2018, 15:20 

Posty na Forum KP: 537
Aktor, który nie zaznaczył się w filmie szczególnie mocno. Zagrał jedynie parę ról. Pamiętam go właściwie z jednej - w serialu "Życie na gorąco", gdzie zagrał dawnego kierowcę SS, świadka zbrodni hitlerowskich, który teraz jest w niebezpieczeństwie, bo zdecydował się zeznawać przeciwko esesmanom. Miałem jednak przyjemność znać go osobiście. Zanim na dobre wyniósł się do Stanisławowa, mieszkał w budynkach stojących na terenie mojego liceum i przychodził do szkolnej stołówki na obiady. A ponieważ regularnie widywałem go wówczas na scenie Ateneum, gdzie grywał jako emerytowany już aktor, nawiązałem z nim znajomość nad talerzem pomidorowej. :) Pamiętam, że bardzo mi polecał żeby pójść właśnie do Studia Aktorskiego przy Teatrze Żydowskim bo Teatr Żydowski ma dużo wyjazdów i zwiedzę kawał świata. Dzięki pracy w TŻ rzeczywiście nieco zwiedziłem. Kołobrzeg, Świnoujście, Kraków, Krynica, Zielona Góra, Płock, Płońsk, Lublin, Siedlec k. Wolsztyna, Katowice, Częstochowa oraz Sokołów Podlaski. :D Trochę się Pan Żardecki z tym kawałem świata rozpędził. :D Ale kawał Polski. Tu trafił. ;)

A tu Witold Sadowy: http://www.e-teatr.pl/pl/artykuly/261026.html

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]