karel napisał(a):
Gorąco witamy kolegę ze Szczecina! Całkiem sporo nas się tu zrobiło, nawet jeśli FanKina już od dawna w stolicy pomorza Zachodniego nie mieszka to i tak reprezentacja całkiem, całkiem...
Polaczek parokrotnie zmieniał teatry w Szczecinie, wszędzie przyjmowano go z otwartymi rękami, bo od razu podnosił poziom danej sceny. Jak sam mówił, gdy było mu źle w Polski przechodził do Współczesnego. I odwrotnie.
Nie mieszkam, ale bywam minimum 2-3 razy w roku. I, choć to poza tematyką forum, to tylko nadmienię, że jestem coraz bardziej zachwycony jak miasto się pięknie zmienia i rozwija. Wiem, że szczecinianie często narzekają, że ciągle panuje tam mit stoczni itp, ale z zewnątrz wygląda to dużo lepiej. A ze względów zawodowych wiem też, że jest wiele firm ( w tym zachodnich), które oferują ciekawą pracę. Tylko, co mnie zaskakuje, wielu młodych szczecinian tego nie wie i posiada dość stereotypową wiedzę o swoim mieście.
A wracając do tematyki filmowej to zawsze mnie zastanawia dlaczego Szczecin jest tak mało wykorzystany w polskim kinie i serialach tv. Przecież takie w sumie dla reszty kraju dość tajemnicze duże miasto na polsko-niemieckim pograniczu, blisko Skandynawii o tylu atrakcyjnych i nie opatrzonych plenerach...